Předchozí
Další
BIOOBCHOD Mouka žaludová 250g
Mouka žaludová BIO 250g
Žaludová mouka byla ceněnou především v dobách nedostatku, kdy byl omezen přísun jiných potravim a kdy se používaly jako výživná potravina, která našim předkům udržela zdraví i v mnohdy velmi tvrdých podmínkách.
Moderní výzkumy potvrzují její vysokou nutriční hodnotu. V porovnání s moukou pšeničnou je žaludová mouka několikanásobně bohatší na draslík, vápník a hořčík. Žal...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro BIOOBCHOD Mouka žaludová 250g
Parametry
Výrobce | Bioobchod |
Druh | Mouky |
Popis BIOOBCHOD Mouka žaludová 250g
Mouka žaludová BIO 250g
Žaludová mouka byla ceněnou především v dobách nedostatku, kdy byl omezen přísun jiných potravim a kdy se používaly jako výživná potravina, která našim předkům udržela zdraví i v mnohdy velmi tvrdých podmínkách.
Moderní výzkumy potvrzují její vysokou nutriční hodnotu. V porovnání s moukou pšeničnou je žaludová mouka několikanásobně bohatší na draslík, vápník a hořčík. Žaludová mouka je významným zdrojem vitamínů skupiny B a obsahuje také vyšší podíl vlákniny, kromě toho obsahuje také více než 5% nenasycených mastných kyselin.
Použití:
Žaludovou mouku je nejlepší přidávat v poměru 1:3 k pšeničné mouce nebo všude tam, kde těstu na chléb, housky , koláče a další pečivo přidá zajímavou chuť a nutriční hodnotu. Žaludovou moukou je mnohdy možné pšeničnou moukou zcela nahradit, například do zeleninových karbanátků, bramboráků, omelet apod. Do bramboráků stačí k 2/3 podílu nastrouhaných brambor přidat 1/3 žaludové mouky. Její chuť vynikne v p...
Žaludová mouka byla ceněnou především v dobách nedostatku, kdy byl omezen přísun jiných potravim a kdy se používaly jako výživná potravina, která našim předkům udržela zdraví i v mnohdy velmi tvrdých podmínkách.
Moderní výzkumy potvrzují její vysokou nutriční hodnotu. V porovnání s moukou pšeničnou je žaludová mouka několikanásobně bohatší na draslík, vápník a hořčík. Žaludová mouka je významným zdrojem vitamínů skupiny B a obsahuje také vyšší podíl vlákniny, kromě toho obsahuje také více než 5% nenasycených mastných kyselin.
Použití:
Žaludovou mouku je nejlepší přidávat v poměru 1:3 k pšeničné mouce nebo všude tam, kde těstu na chléb, housky , koláče a další pečivo přidá zajímavou chuť a nutriční hodnotu. Žaludovou moukou je mnohdy možné pšeničnou moukou zcela nahradit, například do zeleninových karbanátků, bramboráků, omelet apod. Do bramboráků stačí k 2/3 podílu nastrouhaných brambor přidat 1/3 žaludové mouky. Její chuť vynikne v p...