Předchozí
Další
Solio Sójový olej za studena lisovaný 500 ml
Olej lisovaný za studena ze semen sóji.
Sójový olej se získává lisováním sójových bobů. Sója patří mezi luštěniny a největší pěstitelskou oblastí je Severní Amerika, kde se pěstují obrovské monokultury. Ty jsou udržitelné pouze s použitím velkého množství zemědělské chemie. Většina zpracovávané konvenční sóji pochází z těchto monokultur.
Sójové boby, ze kterých se lisuje náš olej...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Solio Sójový olej za studena lisovaný 500 ml
Parametry
Výrobce | Solio |
Popis Solio Sójový olej za studena lisovaný 500 ml
Olej lisovaný za studena ze semen sóji.
Sójový olej se získává lisováním sójových bobů. Sója patří mezi luštěniny a největší pěstitelskou oblastí je Severní Amerika, kde se pěstují obrovské monokultury. Ty jsou udržitelné pouze s použitím velkého množství zemědělské chemie. Většina zpracovávané konvenční sóji pochází z těchto monokultur.
Sójové boby, ze kterých se lisuje náš olej, byly vypěstovány na ekologických farmách především v Evropě. Boby jsou očištěny a poté lisovány v lisovně olejů ve Francii. Tato lisovna zpracovává pouze produkci z ekologického zemědělství, a nemůže zde tedy dojít k záměně s konvenční surovinou. Díky šetrnému lisování bez použití tepla si olej uchová přírodní nutriční látky a přirozenou chuť. Jediné další zpracování oleje spočívá v jeho přefiltrování.
Použití:
Sójový olej se ideálně hodí k syrové stravě, do salátů, k nakládání zeleniny i k vaření. Typická výrazná chuť jde dobře k výrazným pokrmům. Díky vys...
Sójový olej se získává lisováním sójových bobů. Sója patří mezi luštěniny a největší pěstitelskou oblastí je Severní Amerika, kde se pěstují obrovské monokultury. Ty jsou udržitelné pouze s použitím velkého množství zemědělské chemie. Většina zpracovávané konvenční sóji pochází z těchto monokultur.
Sójové boby, ze kterých se lisuje náš olej, byly vypěstovány na ekologických farmách především v Evropě. Boby jsou očištěny a poté lisovány v lisovně olejů ve Francii. Tato lisovna zpracovává pouze produkci z ekologického zemědělství, a nemůže zde tedy dojít k záměně s konvenční surovinou. Díky šetrnému lisování bez použití tepla si olej uchová přírodní nutriční látky a přirozenou chuť. Jediné další zpracování oleje spočívá v jeho přefiltrování.
Použití:
Sójový olej se ideálně hodí k syrové stravě, do salátů, k nakládání zeleniny i k vaření. Typická výrazná chuť jde dobře k výrazným pokrmům. Díky vys...