Předchozí
Další
Adžika (1 kg)
Adžika
Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy
Složení: sůl, směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta).
Použití v kuchyni: vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gu...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Adžika (1 kg)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | Adžika |
Hmotnost | 1000g |
Popis Adžika (1 kg)
Adžika
Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy
Složení: sůl, směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta).
Použití v kuchyni: vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin.
Historie a současnost: pochází z Kavkazu a Gruzie, kde se používá především jako pasta nebo hořčice. Velkou pochoutkou je také v Rusku. Do mnoha dalších zemí se adžika dostala spíše jako drcený prášek.
Náš tip: kořenící směs adžika je výborným ochucovadlem grilovaných mas, zaručeně vyzkoušejte!
Recept:
Kuřecí kousky s adžikou
2-3 kuřecí prsa, 2 cibule, 4 rajčata, 2 zelené papriky, koření adžika, smetana, olej
Kuřecí prsa ...
Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy
Složení: sůl, směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta).
Použití v kuchyni: vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin.
Historie a současnost: pochází z Kavkazu a Gruzie, kde se používá především jako pasta nebo hořčice. Velkou pochoutkou je také v Rusku. Do mnoha dalších zemí se adžika dostala spíše jako drcený prášek.
Náš tip: kořenící směs adžika je výborným ochucovadlem grilovaných mas, zaručeně vyzkoušejte!
Recept:
Kuřecí kousky s adžikou
2-3 kuřecí prsa, 2 cibule, 4 rajčata, 2 zelené papriky, koření adžika, smetana, olej
Kuřecí prsa ...