Předchozí
Další
Kari (50g)
Kari
Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy
Složení: koriandr, kurkuma, hořčice, pískavice, pepř černý, zázvor, kukuřičný škrob, kardamon, kmín, fenykl, hřebíček, muškátový ořech, sůl.
Alergen: hořčice, může obsahovat stopové množství lepku
Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni.
Hist...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Kari (50g)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | Kari |
Hmotnost | 50g |
Popis Kari (50g)
Kari
Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy
Složení: koriandr, kurkuma, hořčice, pískavice, pepř černý, zázvor, kukuřičný škrob, kardamon, kmín, fenykl, hřebíček, muškátový ořech, sůl.
Alergen: hořčice, může obsahovat stopové množství lepku
Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni.
Historie a současnost: Kari je oblíbená žlutě barvící směs koření, původem z jihovýchodní Asie. Největším producentem je však Indie.
Zdravotní účinky: Díky kurkumě prospívá trávení a střevní trakt. Se zázvorem působí jako antioxidant s protinádorovým účinkem. Prevence proti civilizačním nemocem jako je rakovina tlustého střeva. Působí dobře i u lidí s Alzheimerovou chorobou.
Náš tip: Kari by nemělo chybět ve Vaší kuchyni, díky své žluté barvě se používá třeba i k obarvení a ochucení rýže!
Recept:
Kuřecí maso na kari
1,5kg kuřecích řízků, sůl, ...
Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy
Složení: koriandr, kurkuma, hořčice, pískavice, pepř černý, zázvor, kukuřičný škrob, kardamon, kmín, fenykl, hřebíček, muškátový ořech, sůl.
Alergen: hořčice, může obsahovat stopové množství lepku
Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni.
Historie a současnost: Kari je oblíbená žlutě barvící směs koření, původem z jihovýchodní Asie. Největším producentem je však Indie.
Zdravotní účinky: Díky kurkumě prospívá trávení a střevní trakt. Se zázvorem působí jako antioxidant s protinádorovým účinkem. Prevence proti civilizačním nemocem jako je rakovina tlustého střeva. Působí dobře i u lidí s Alzheimerovou chorobou.
Náš tip: Kari by nemělo chybět ve Vaší kuchyni, díky své žluté barvě se používá třeba i k obarvení a ochucení rýže!
Recept:
Kuřecí maso na kari
1,5kg kuřecích řízků, sůl, ...