Předchozí
Další
Majoránka (5 Kg)
Majoránka
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla p...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Majoránka (5 Kg)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | Majoránka |
Hmotnost | 5000g |
Popis Majoránka (5 Kg)
Majoránka
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Alergen: neobsahuje
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka < b...
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Alergen: neobsahuje
Náš tip: Majoránka by neměla chybět ani ve Vaši kuchyni k ochucování pokrmů!
Recept:
Pikantní hrachová polévka < b...