Předchozí
Další
Skořice ceylonská celá (1kg)
Skořice ceylonská celá
Použitá část rostliny: kůra
Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 13 cm, světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť
Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Výskyt: Skořicovník ce...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Skořice ceylonská celá (1kg)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | Skořice |
Hmotnost | 1000g |
Popis Skořice ceylonská celá (1kg)
Skořice ceylonská celá
Použitá část rostliny: kůra
Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 13 cm, světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť
Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Výskyt: Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je z kůry osmiletých keřů).
Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.
Náš tip: Skořice se přidává i do svařeného vína!
Recept:
Svařené víno
600 ml červeného vína, 8 hřebíčků, 8 kostek cukru, 8 lžic rumu, 1 tyčinka skořice, pomerančová kůra na ozdobení < br /...
Použitá část rostliny: kůra
Vzhled a barva: světlá, křehká, vyplněná kůra zavinutá do tyčinek o délce cca 13 cm, světlehnědé barvy
Vůně a chuť: intenzivní aromatická vůně, sladká delikátní chuť
Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni.
Výskyt: Skořicovník ceylonský (Cinnamomum zeylanicum) pochází ze Srí Lanky (ostrov Ceylon), pěstuje se však i v jiných tropických oblastech. Cejlonská skořice je považována za tu nejkvalitnější (z toho nejlepší je z kůry osmiletých keřů).
Zdravotní účinky: Má schopnost zahřát lidské tělo vnitřně a rozproudit krev, pomáhá při cukrovce, má dezinfekční a antibiotické účinky.
Náš tip: Skořice se přidává i do svařeného vína!
Recept:
Svařené víno
600 ml červeného vína, 8 hřebíčků, 8 kostek cukru, 8 lžic rumu, 1 tyčinka skořice, pomerančová kůra na ozdobení < br /...