Ceria, Hraška na zahušťování - jemná 250g
Podobné produkty
Popis produktu
Hráška na zahušťování
Jemná bez chilli a česneku.
Hraška je unikátní český výrobek z ryze přírodních produktů, který neobsahuje lepek, cholesterol, glutaman sodný, konzervanty ani barviva. Tato lahodná hrachová směs umožňuje zdrave zahušťovani polevek, omaček, šťav a gulašů. Pokrmy připravene z Hrašky maji lahodnou chuť, kremovou hladkost a vysokou vyživovou hodnotu.
Jidla z Hrašky jsou vyjimečna i svoji vyšši stravitelnosti. Hraška se připravuje z mleteho hrachu, ktery je zbaven slupek. Tato skutečnost vyrazně usnadňuje traveni. Slouži k připravě zakladu pomazanek, dresinků, majonez a bešamelovych omaček na zapekani zeleniny.
Hráška je vhodná pro řadu vegetariánu, veganů, diabetiků, celiaků a osob vyznávající zdravý životní styl.
Proč vyzkoušet Hrašku na obalování?
Desítky způsobů využití (pomazánky,majonézy,při zapékání, zahušťování polévek, omáček, leča, …)
Obsahuje bílkoviny, vitamíny, antioxidanty, vlákninu.
Nízký glykemický index.
Zdravá náhrada vajec (ne však našlehaný sníh).
Pokrmům dodavá pěknou barvu.
Žádný lepek, cholesterol, barviva, konzervanty.
Jak postupovat při přípravě:
Příprava je velmi jednoduchá neboť při zahušťování není nutné připravovat jíšku, stačí Hrašku smíchat s vodou a 20 minut povařit. Pokrmy získají zajimavou chuť a budou nutričně hodnotnější. K zahuštění polévek použijeme například jednu vrchovatou lžíci Hrášky (30g) na 1,5 litru. Do omáček volíme spíše 50g Hrášky na 600ml. V obou případech je nutné 20 minut provařit, aby se vytratila typická nahořklost hrachu.
Složení:
hrách žlutý, směs obilovin (kukuřice, rýže, jáhly), sůl (40 % draslíku), směs koření, přírodní antioxidant (kurkuma)
Nutriční hodnoty na 100g:
Energie – 319 kcal
Bílkoviny - 17,3g
Sacharidy – 54,2,8g
z toho cukry – 1,9g
Tuky – 3,7g
Z toho nenasycené mast. Kyseliny – 0,8g
Vláknina – 8,6g
Sodík – 928 mg
Draslík – 1390 mg
Horčík – 83 mg (28% DDD)
Zinek – 2,8 mg (19%DDD)
Železo – 3,8 mg (27%DDD)
Vysokou nutriční a gastronomickou hodnotu Hrašky ocenilo Ministerstvo zemědělství, udělením ceny zlatý klas (2008) a Jihomoravský kraj ocenil Hrašku v soutěži ZLATÉ PLODY jižní Moravy (2008)