Country life Fazole mungo 500 g BIO
Podobné produkty
Popis produktu
Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie. Složení: Fazole mungo, produkt kontrolovaného ekologického zemědělství Návod k přípravě: Fazole mungo se před vařením – stejně jako všechny ostatní luštěniny – namočte na 4-8 hodin ve vodě. Vařte 45 minut (v tlakovém hrnci 10 minut). Používá se jako příloha k obilninovým jídlům, do nákypů a polévek. Její chuť nejlépe vynikne přidáním kari koření. Může se jíst i naklíčená. Návod ke klíčení: Mungo namočte na 12 hodin do vody ve skleněné nádobě a uschovejte v lednici nejlépe přes noc. Ráno mungo sceďte, vraťte do nádoby a ponechejte v pokojové teplotě nyní již v suché nádobě bez vody. Proplachujte 2x denně pro zachování vláhy a čerstvosti. Dále zůstává mungo v suché nádobě, ale stále 3x denně proplachujte. Mungo by mělo začít klíčit do tří dnů, nejpozději však do pěti. Ideální klíčky dosahují délky maximálně 2 cm. Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1452 kJ/347 kcal. Bílkoviny: 23,9 g. Sacharidy: 62,6 g. Tuky: 1,2 g. Vláknina: 16,3 g Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %. Alergeny: Baleno v prostředí, kde se zpracovávají i lepkové obiloviny. Legislativní zařazení: Luštěniny – fazole barevná