Kde jsem:  CoChceš.cz  >  Kosmetika a lifestyle  >  Nápoje a potraviny  >  Koření  >  Adžika (50g)  >  Popis produktu
Načítám galerii...
Předchozí
Další

Adžika (50g)

Adžika Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy Složení: sůl, směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta). Použití v kuchyni: vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, guláš... celý popis

Podobné produkty

Popis produktu

Adžika
Vzhled a barva: sypká kořenící směs tmavě červené až karmínové barvy
Složení: sůl, směs koření (česnek, sladká paprika, saturejka, chilli, kopr, bazalka, majoránka, petržel, koriandr, máta).
Použití v kuchyni: vhodná k rýžovým, zeleninovým i masovým pokrmům. Přísada ke grilování masa (kuře, ryby, šašlik), do mletých mas, k dušeným a pečeným masům, ochucovadlo drůbeže, jehněčího masa, gulášů, ale díky své aromatické chuti je vhodná i k vegetariánským pokrmům. Především jídla z patizonu, lilku nebo luštěnin.
Historie a současnost: pochází z Kavkazu a Gruzie, kde se používá především jako pasta nebo hořčice. Velkou pochoutkou je také v Rusku. Do mnoha dalších zemí se adžika dostala spíše jako drcený prášek.
Náš tip: kořenící směs adžika je výborným ochucovadlem grilovaných mas, zaručeně vyzkoušejte!
Recept:

Kuřecí kousky s adžikou
2-3 kuřecí prsa, 2 cibule, 4 rajčata, 2 zelené papriky, koření adžika, smetana, olej
Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a obalíme ve škrobové moučce. Orestujeme na oleji a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme pokrájená spařená rajčata a zelenou papriku. Přidáme koření adžika, smetanu a necháme krátce povařit.

Používáme cookies, abychom mohli provozovat tuto internetovou stránku a zlepšit Vaši uživatelskou spokojenost. Budete-li pokračovat beze změny nastavení, předpokládáme, že souhlasíte s ukládáním souborů cookies z internetových stránek. Více informací o použití cookies.
OK