Předchozí
Další
Badyán celý (100g)
Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix
Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny
Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g
Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu
Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.
Historie a současnost: Pochází z jihozápad...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Badyán celý (100g)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | Badyán |
Hmotnost | 100g |
Popis Badyán celý (100g)
Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix
Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny
Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g
Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu
Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.
Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Badyán je známý také jako čínský anýz.
Zdravotní účinky: V podobě čaje pomáhá při kolikách a revmatizmu. Vyrábí se z něj lék jménem Tamiflu.
Náš tip: Badyán většinou znáte ve svařeném víně, ale co si doma k večeři připravit netradiční asijský pokrm s masem a badyánem!
Recept:
Badyánová roštěná
600g hovězí roštěné, 2 lžíce červeného vína, 100g slaniny, cibule, 4 hvězdičky badyánu, olej, sůl, mletý pepř
Plátky roštěné naklepeme, osolíme, opepří...
Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny
Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g
Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu
Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně.
Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal až na počátku 17. století. Badyán je známý také jako čínský anýz.
Zdravotní účinky: V podobě čaje pomáhá při kolikách a revmatizmu. Vyrábí se z něj lék jménem Tamiflu.
Náš tip: Badyán většinou znáte ve svařeném víně, ale co si doma k večeři připravit netradiční asijský pokrm s masem a badyánem!
Recept:
Badyánová roštěná
600g hovězí roštěné, 2 lžíce červeného vína, 100g slaniny, cibule, 4 hvězdičky badyánu, olej, sůl, mletý pepř
Plátky roštěné naklepeme, osolíme, opepří...