Předchozí
Další
Kmín celý (5 Kg)
Kmín celý
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evrops...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Kmín celý (5 Kg)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | kmín |
Hmotnost | 5000g |
Popis Kmín celý (5 Kg)
Kmín celý
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Alergen: omůže obsahovat stopové množství lepku a hořčice.
Náš tip: Lahodným pokrmem jsou ryby na kmínu, vyzkoušejte!
Recept:
Lipan na kmíně
4 lipani, kmín, sůl, hladká mouka, máslo, citron
Očištěné ryby pokapeme citronem, nasolíme ze všech stran, posypeme kmínem a obalíme v mouce. Do pekáče položíme kousky másla, na ně dáme ryb...
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Alergen: omůže obsahovat stopové množství lepku a hořčice.
Náš tip: Lahodným pokrmem jsou ryby na kmínu, vyzkoušejte!
Recept:
Lipan na kmíně
4 lipani, kmín, sůl, hladká mouka, máslo, citron
Očištěné ryby pokapeme citronem, nasolíme ze všech stran, posypeme kmínem a obalíme v mouce. Do pekáče položíme kousky másla, na ně dáme ryb...