Předchozí
Další
Kmín černý - černucha (200g)
Kmín černý
Použitá část rostliny: semena Černuchy seté
Vzhled a barva: mátově černá semínka
Vůně a chuť: lehce pálivá chuť, příjemná vůně
Použití v kuchyni: Do pečiva, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, do zeleninových polévek, k výrobě uzenin a oleje.
Historie a současnost: Černucha setá pochází z jihozápadní Asie a lidově se jí říká černý kmín, Patří do čeledi pryskyřníkovitých. Použí...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Kmín černý - černucha (200g)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | kmín |
Hmotnost | 200g |
Popis Kmín černý - černucha (200g)
Kmín černý
Použitá část rostliny: semena Černuchy seté
Vzhled a barva: mátově černá semínka
Vůně a chuť: lehce pálivá chuť, příjemná vůně
Použití v kuchyni: Do pečiva, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, do zeleninových polévek, k výrobě uzenin a oleje.
Historie a současnost: Černucha setá pochází z jihozápadní Asie a lidově se jí říká černý kmín, Patří do čeledi pryskyřníkovitých. Používali ho již egyptští faraoni a byl nalezen i v Tutanchamonově hrobce. Nejvíce se používá na Balkáně, v Turecku, Indii a Středním Východě.
Zdravotní účinky: Je bohatý na vitamíny. Působí proti plynatosti a střevním parazitům, podporuje činnost žaludku, jater a střev. K léčení dýchacích obtíží, alergií, horeček, chřipky, astmatu a rozedmy plic. Zpomaluje některé druhy rakoviny.
Náš tip: Černý kmín je vhodný na různé úpravy masa, třeba drůbeže!
Recept:
Kuře v černém pivu
Kuřecí maso, černý kmín, hořčice, cibule, sůl, paprika sladká, čern...
Použitá část rostliny: semena Černuchy seté
Vzhled a barva: mátově černá semínka
Vůně a chuť: lehce pálivá chuť, příjemná vůně
Použití v kuchyni: Do pečiva, k pečení drůbeže, vepřového a hovězího masa, do zeleninových polévek, k výrobě uzenin a oleje.
Historie a současnost: Černucha setá pochází z jihozápadní Asie a lidově se jí říká černý kmín, Patří do čeledi pryskyřníkovitých. Používali ho již egyptští faraoni a byl nalezen i v Tutanchamonově hrobce. Nejvíce se používá na Balkáně, v Turecku, Indii a Středním Východě.
Zdravotní účinky: Je bohatý na vitamíny. Působí proti plynatosti a střevním parazitům, podporuje činnost žaludku, jater a střev. K léčení dýchacích obtíží, alergií, horeček, chřipky, astmatu a rozedmy plic. Zpomaluje některé druhy rakoviny.
Náš tip: Černý kmín je vhodný na různé úpravy masa, třeba drůbeže!
Recept:
Kuře v černém pivu
Kuřecí maso, černý kmín, hořčice, cibule, sůl, paprika sladká, čern...