Předchozí
Další
Kmín mletý (5 Kg)
Kmín mletý
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Kmín mletý (5 Kg)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | kmín |
Hmotnost | 5000g |
Popis Kmín mletý (5 Kg)
Kmín mletý
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Alergen: může obsahovat stopové množství lepku, celeru, hořčice a oxidu siřičitého.
Náš tip: Kmín se přidává k bramborám při vaření, tlumí jedovatost látek, které se z brambor při vaření vylučují!
Recept:
Šumavský chléb
380ml vody, ocet, olej, sůl, cukr, mletý kmín, 350g hladké mouky, 140g chlebové mouky, 75g žitné mouky, 75g p...
Použitá část rostliny: sušená semena
Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy
Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně
Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí.
Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi 30 druhů. Pochází z Evropských a Asijských území. V dnešní době roste i planě v přírodě.
Zdravotní účinky: Podporuje trávení, pomáhá proti nadýmání, žaludečním křečím, nechutenství. Působí toxicky na střevní parazity a hubí je.
Alergen: může obsahovat stopové množství lepku, celeru, hořčice a oxidu siřičitého.
Náš tip: Kmín se přidává k bramborám při vaření, tlumí jedovatost látek, které se z brambor při vaření vylučují!
Recept:
Šumavský chléb
380ml vody, ocet, olej, sůl, cukr, mletý kmín, 350g hladké mouky, 140g chlebové mouky, 75g žitné mouky, 75g p...