Předchozí
Další
Kurkuma mletá (1 Kg)
Kurkuma
Použitá část rostliny: mletý oddenek
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, žluté barvy
Použití v kuchyni: používá se na barvení másla, tuků, sýrů, masti a likérů. Mohou se jím barví i látky a dřevo. Používá se do omáček, hořčice, k přípravě tekutého koření, worcesterské omáčky a směs Kari.
Historie a současnost: Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Dováželi...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Kurkuma mletá (1 Kg)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Hmotnost | 1000g |
Popis Kurkuma mletá (1 Kg)
Kurkuma
Použitá část rostliny: mletý oddenek
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, žluté barvy
Použití v kuchyni: používá se na barvení másla, tuků, sýrů, masti a likérů. Mohou se jím barví i látky a dřevo. Používá se do omáček, hořčice, k přípravě tekutého koření, worcesterské omáčky a směs Kari.
Historie a současnost: Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Dováželi ji z Indie a Srí Lanky arabští obchodníci.
Zdravotní účinky: Pomáhá na trávicí soustavu, stimuluje funkci jater a žlučníku, proti nadýmání, při léčbě žlučníkových chorob, je vhodná pro lidi s citlivým žaludkem.
Náš tip: Kurkuma by neměla v kuchyni chybět nejen k obarvování pokrmů, ale k ochucení výtečného oběda!
Recept:
Bramborová omáčka s kurkumou
400g brambor, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, olej, 1 lžička kurkumy, 5 lžic zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 svazek pažitky
Brambory uvaříme a prolisujeme. Šalotku a česnek jemně posekáme a ...
Použitá část rostliny: mletý oddenek
Vzhled a barva: sypká bez hrudek, žluté barvy
Použití v kuchyni: používá se na barvení másla, tuků, sýrů, masti a likérů. Mohou se jím barví i látky a dřevo. Používá se do omáček, hořčice, k přípravě tekutého koření, worcesterské omáčky a směs Kari.
Historie a současnost: Kurkuma, neboli indický šafrán, byla známa v Evropě už od starověku. Dováželi ji z Indie a Srí Lanky arabští obchodníci.
Zdravotní účinky: Pomáhá na trávicí soustavu, stimuluje funkci jater a žlučníku, proti nadýmání, při léčbě žlučníkových chorob, je vhodná pro lidi s citlivým žaludkem.
Náš tip: Kurkuma by neměla v kuchyni chybět nejen k obarvování pokrmů, ale k ochucení výtečného oběda!
Recept:
Bramborová omáčka s kurkumou
400g brambor, 2 šalotky, 1 stroužek česneku, olej, 1 lžička kurkumy, 5 lžic zeleninového vývaru, sůl, pepř, 1 svazek pažitky
Brambory uvaříme a prolisujeme. Šalotku a česnek jemně posekáme a ...