Předchozí
Další
Majoránka Extra (50g)
Majoránka Extra
Koření je velice kvalitní, standardizované - stále ve stejné kvalitě.
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listy šedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření ...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Majoránka Extra (50g)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | Majoránka |
Hmotnost | 50g |
Popis Majoránka Extra (50g)
Majoránka Extra
Koření je velice kvalitní, standardizované - stále ve stejné kvalitě.
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listy šedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Když nevíte co udělat k nedělnímu obědu, vyzkoušejte kombi...
Koření je velice kvalitní, standardizované - stále ve stejné kvalitě.
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: sušené listy šedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Historie a současnost: Majoránka byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Náš tip: Když nevíte co udělat k nedělnímu obědu, vyzkoušejte kombi...