Předchozí
Další
Majoránka mletá (500g)
Majoránka mletá
Popis: Majoránka je jednoletá, někdy i dvouletá bylina, byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: mleté sušené listy listyšedozelené až olivov...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Majoránka mletá (500g)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Popis Majoránka mletá (500g)
Majoránka mletá
Popis: Majoránka je jednoletá, někdy i dvouletá bylina, byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: mleté sušené listy listyšedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Recept:
Majoránkové brambory s ovarem
1 kg vařených brambor, půl vepřové hlavy, nové koření, bobk...
Popis: Majoránka je jednoletá, někdy i dvouletá bylina, byla považována za léčivou rostlinu již ve Starověku, kde z ní připravovali nápoj lásky. Staří Egypťané, Řekové a Římané ji na svých křižáckých výpravách rozšířili do zbytku Evropy. V dnešní době patří k nejrozšířenějším kořením.
Použitá část rostliny: listy a květy
Barva a vzhled: mleté sušené listy listyšedozelené až olivové barvy
Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu.
Zdravotní účinky: povzbuzuje chuť k jídlu, podporuje tvorbu žaludečních šťáv, proti nadýmání, posiluje nervový systém, posiluje dělohu, čaj z majoránky je dobrý na bolesti hlavy nebo nachlazení
Recept:
Majoránkové brambory s ovarem
1 kg vařených brambor, půl vepřové hlavy, nové koření, bobk...