Pepř zelený celý v láku (650g) (Baleno v kyblíku)
Podobné produkty
Popis produktu
Pepř zelený celý v láku
Složení: pepř zelený, sůl, voda, kyselina octová
Obsah pevného podílu: 420g
Použitá část rostliny: plod pepřovníku černého
Vzhled a barva: tvrdé kuličky, olivově zelené barvy v láku
Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, lehce slaná a kyselá chuť
Použití v kuchyni: Nakládá se do octa nebo soli, stejně jako černý pepř se používá do různých pokrmů, masa, na zvěřinu, jehněčí, nebo vepřové.
Historie a současnost: Zelený pepř je původem z Indie, dnes se pěstuje například v Brazílii, Malajsii nebo Číně. Toto kořen bylo oblíbené už Římany na bohatých hostinách.
Zdravotní účinky: Pomáhá při problémech s nízkým krevním tlakem a stimuluje krevní oběh.
Náš tip: Na zeleném pepři si můžete připravit i výtečnou rybu!
Recept:
Losos na zeleném pepři
Olivový olej, 2 stroužky česneku, hnědý cukr, jablečný ocet, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce zeleného pepře v nálevu
Česnek nakrájíme. V míse promícháme směs na marinádu. Do marinády položíme Lososa a necháme 15 minut marinovat. Lososa s marinádou zapečeme. Pak dusíme 10 minut. Pak odebereme poklici a dopečeme. Lososa přelijeme šťávou z výpeku a podáváme.