Předchozí
Další
Pískavice celá (5 Kg)
Pískavice celá
Použitá část rostliny: semena pískavice
Vzhled a barva: sypká tvrdá, šedožluté matné barvy
Použití v kuchyni: Do indického kari, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů.
Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle.
Zdravotní účinky: Povzbuzuje trávení, ulevuje při ka...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Pískavice celá (5 Kg)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Hmotnost | 5000g |
Popis Pískavice celá (5 Kg)
Pískavice celá
Použitá část rostliny: semena pískavice
Vzhled a barva: sypká tvrdá, šedožluté matné barvy
Použití v kuchyni: Do indického kari, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů.
Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle.
Zdravotní účinky: Povzbuzuje trávení, ulevuje při kašli, nadýmání a průjmech. Odpradávna se používala jako ženské afrodiziakum.
Náš tip: Pískavice se používá především v indické a egyptské kuchyni, udělejte si doma netradiční indický pokrm!
Recept:
Cizrna po indicku
350g cizrny, olej, 2 cibule, 250g rajčat, mletý koriandr, mletý kmín, lžička skořice, zelená chilli paprička, 4 lžíce citrónové šťávy, lžíce pískavice, zázvor
Cizrnu namočíme přes noc, pak uvaříme. Cibuli usmažíme. Pak přidáme nakrájená rajčata a smažíme. Přimícháme koření a cizrnu a 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme. Zbylou...
Použitá část rostliny: semena pískavice
Vzhled a barva: sypká tvrdá, šedožluté matné barvy
Použití v kuchyni: Do indického kari, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů.
Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle.
Zdravotní účinky: Povzbuzuje trávení, ulevuje při kašli, nadýmání a průjmech. Odpradávna se používala jako ženské afrodiziakum.
Náš tip: Pískavice se používá především v indické a egyptské kuchyni, udělejte si doma netradiční indický pokrm!
Recept:
Cizrna po indicku
350g cizrny, olej, 2 cibule, 250g rajčat, mletý koriandr, mletý kmín, lžička skořice, zelená chilli paprička, 4 lžíce citrónové šťávy, lžíce pískavice, zázvor
Cizrnu namočíme přes noc, pak uvaříme. Cibuli usmažíme. Pak přidáme nakrájená rajčata a smažíme. Přimícháme koření a cizrnu a 350 ml vývaru z ní. Osolíme a vaříme. Zbylou...