Předchozí
Další
Šalvěj (5 Kg)
Šalvěj
Použitá část rostliny: listy
Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy
Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů.
Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století.
Zdravotní účinky: Při dýchacích...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Šalvěj (5 Kg)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Hmotnost | 5000g |
Typ | Šalvěj |
Popis Šalvěj (5 Kg)
Šalvěj
Použitá část rostliny: listy
Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy
Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů.
Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století.
Zdravotní účinky: Při dýchacích potížích, nachlazení, bolestech zubů nebo krku, má dezinfekční účinky, působí uklidňujícím účinkem na tělo, proti zánětům a na zklidnění zažívacích poruch.
Náš tip: Šalvěj by neměla chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba k přípravě houbových pokrmů!
Recept:
Staročeské houbové šišky
500g čerstvých hub, 80g másla, 140g hladké mouky, 2 vejce, 150ml smetany, šalvěj, pepř, šafrán, sůl
Houby nakrájíme je nadrobno. Vypracujeme těsto z mouky, vajec, soli, šalvěje, pepře, šafránu a posekaných hub. Vytvarujeme z něj šišky a ty opečeme ze na másle. Udě...
Použitá část rostliny: listy
Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy
Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů.
Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století.
Zdravotní účinky: Při dýchacích potížích, nachlazení, bolestech zubů nebo krku, má dezinfekční účinky, působí uklidňujícím účinkem na tělo, proti zánětům a na zklidnění zažívacích poruch.
Náš tip: Šalvěj by neměla chybět ani ve Vaší kuchyni, třeba k přípravě houbových pokrmů!
Recept:
Staročeské houbové šišky
500g čerstvých hub, 80g másla, 140g hladké mouky, 2 vejce, 150ml smetany, šalvěj, pepř, šafrán, sůl
Houby nakrájíme je nadrobno. Vypracujeme těsto z mouky, vajec, soli, šalvěje, pepře, šafránu a posekaných hub. Vytvarujeme z něj šišky a ty opečeme ze na másle. Udě...