Profikoreni zazvor mlety 100g
Pro vyhledávací frázi Profikoreni zazvor mlety 100g jsme na našem vyhledávači našli 150 výsledků. Nenašli jste přesně to, co jste hledali? Zkuste frázi Profikoreni zazvor mlety 100g trochu pozměnit a opět zadat do vyhledávacího pole. Pevně věříme, že produkt, který hledáte v naší nabídce na srovnávači CoChceš.cz naleznete!
Profikoření - Zázvor mletý (100g)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (200g)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (500g)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (1kg)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (50g)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (25Kg)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (5 Kg)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Galangal mletý (100g)
Galangal mletý Galangal je velmi houževnatý oddenek příbuzný zázvoru. Vzhled a barva: prášek žluto-hnědé barvy Vůně a chuť: štiplavá, aromatická, ostrá Použití v kuchyni: na omáčku, curry pasty, do smažených jídel, thajské pokrmy Zdravotní účinky: alternativní přípravek při léčbě rakoviny žaludku známý také jako afrodiziakum usnadňuje trávení podporuje sekreci žaludeční...
Více informacíProfikoření - Kmín mletý (100g)
Kmín mletý Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: mletá semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má asi...
Více informacíProfikoření - Fenykl mletý (100g)
Fenykl mletý Použitá část rostliny: plody Fenyklu obecného Vzhled a barva: mletá semena světle hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce štiplavá vůně, nasládlá chuť Použití v kuchyni: Ve francouzské a italské kuchyni, k dokořenění chleba, cukrovinek, sladkého pečiva, k dochucení rybích polévek, tvarohových a sýrových jídel, omáček, bylinkového másla, salátů, k příp...
Více informacíProfikoření - Badyán mletý (100g)
Badyán mletý Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědý prášek Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, hruškových a jablečných povidel a kompotů, svařeného vína, do asijské kuchyně. Historie a současnost: Pochází z jihozápadní Číny, dnes je rozšířen po celé Asii. Do Evropy se dostal...
Více informacíProfikoření - Anýz mletý (100g)
Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Střed...
Více informacíProfikoření - Česnek mletý (100g)
Česnek mletý Barva a vzhled: sypká bez hrudek, krémové barvy Vůně a chuť: typická česneková Použití v kuchyni: Je základní přísadou tisíce jídel. Se zázvorem a cibulí tvoří trojici chutí známou v orientální a asijské kuchyni. Ochucuje se jím máslo, zálivky a omáčky k těstovinám, rybám, drůbeži, masu, zvěřině a zelenině. K úpravě skopového masa, uzenin, karbanátků, při dom...
Více informacíProfikoření - Hřebíček mletý (100g)
Hřebíček mletý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninov...
Více informacíProfikoření - Jalovec mletý (100g)
Jalovec mletý Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky. Historie a ...
Více informacíProfikoření - Kardamom mletý (100g)
Kardamom mletý Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Oba rody jsou původem z Indie (největší producent až do konce 20. století), Pákistánu, Bangladéše, Bhútánu, Indonésie a Nepálu. Německý pěstitel kávy Oscar Majus Kloeffer začal kultivovat indický kardamom v Guatemale před první světovou válkou; ...
Více informacíProfikoření - Koriandr mletý (100g)
Koriandr mletý Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: mletá semena, barva bronzová do hněda Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Historie a současnost: Poc...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn mletý (100g)
Rozmarýn mletý Popis: Rozmarýn je stálezelený výrazně vnící keř, dorůstající až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti pobřeží moře. Pěstuje se také v Anglii, USA, Mexiku a téměř po celé střední a východní Evropě. Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: namleté zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K př...
Více informacíProfikoření - Zázvor celý (100g)
Zázvor celý Použitá část rostliny: oddenek Vzhled a barva: kousky nepravidelného tvaru a velikosti, žlutá až žlutohnědá barva Vůně a chuť: aromatická, slabě nasládlá vůně, palčivá, ostrá, kořenná chuť Objem: cca 350g zázvoru celého odpovídá objemu v nádobě 1 L Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má...
Více informacíProfikoření - Kari Madras (100g)
Kari Madras Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutohnědé barvy Složení: koriandr mletý, kurkuma, hořčice mletá, římský kmín mletý, chili mleté, pískavice mletá, pepř černý mlet...
Více informacíProfikoření - Pískavice celá (100g)
Pískavice celá Použitá část rostliny: semena pískavice Vzhled a barva: sypká tvrdá, šedožluté matné barvy Použití v kuchyni: Do indického kari, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů. Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle. Zdravotní účinky: Povzbuzuje trá...
Více informacíProfikoření - Kari - anglický typ (100g)
Kari - anglický typ Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, oranžovohnědé barvy Složení: kurkuma, chilli mleté, koriandr mletý, římský kmín mletý, kmín mletý, zázvor mletý, pepř mlet...
Více informacíProfikoření - Celer kořen mletý (100g)
Celer kořen sušený mletý Alergen: produkt je alergen Vzhled a barva: mletý kořen krémové barvy Vůně a chuť: výrazné aroma Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty.Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů. Historie a současnost: Pochází z dávnověku. Celer byl pěstován už v ...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý mletý (100g)
Pepř bílý mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, M...
Více informacíProfikoření - Muškátový ořech mletý (100g)
Muškátový ořech mletý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: mleté...
Více informacíProfikoření - Pastinák sušený mletý (100g)
Pastinák sušený mletý Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: drcený kořen, krémové barvy Alergen: oxid siřičitý. Může obsahovat stopové množství hořčice, soji, celeru, mléka, vajec a lepku. Použití v kuchyni: Do salátů, polévek, omáček, dá se jíst zapečený, osmažený i dušený, jako příloha k masu, do šťouchaných brambor, ke kuřeti a na přípravu pyré. Historie a souča...
Více informacíProfikoření - Muškátový květ mletý (100g)
Muškátový květ mletý Použitá část rostliny: sušený míšek ze semene muškátovníku vonného Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal semene je muškátový květ. Vzhled a barva: zlatavě žlutý až hnědý prášek Vůně a chuť: sla...
Více informacíProfikoření - Špenát sušený mletý (100g)
Špenát sušený mletý (Spinacia oleracea) - 100% přírodní produkt je důležitou listovou zeleninou. Kultivována byla v jihozápadní Asii, patrně v Persii. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. Je plnohodnotným zdrojem vitaminů C, E a antioxidantů, má čtyřikrát více betakarotenu než brokolice, vykazuje vysoké hodnoty kyselin...
Více informacíProfikoření - Kari - jávský typ (100g)
Kari - jávský typ Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutohnědé barvy Složení: kurkuma, koriandr mletý, římský kmín mletý, kmín mletý, fenykl mletý, pískavice mletá, hořčice mle...
Více informacíProfikoření - Bobkový list mletý (100g)
Bobkový list mletý Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světle zelená do olivovo zelené Použití v kuchyni: ke kořenění masa, polévek, jídel z jednoho hrnce, bílých omáček, do svíčkové omáčky, do bramborových polévek Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový lsit pochází z ke...
Více informacíProfikoření - Římský kmín mletý (100g)
Cumin - Římský kmín mletý Použitá část rostliny: mleté semeno Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověk...
Více informacíProfikoření - Kopřiva list mletý (100g)
Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) Kopřiva je jedním z nejuniverzálnějších přírodních léčiv. Tato invazivní bylina dorůstá výšky 50 - 150 cm, vyjímečně až 2 metry. Lodyha a listy jsou pokryty žahavými chlupy. Obsahuje vitamín C a provitamín A, které posilují imunitu. Vysoký obsah kyseliny listové i železa podporuje krvetvorbu. Obsažený draslík odvodňuje, proto je kopřiva s...
Více informacíProfikoření - Pepř zelený mletý (100g)
Pepř zelený mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené. Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pep...
Více informacíProfikoření - Ostropestřec mariánský mletý (100g)
Ostropestřec mariánský mletý (Silybum marianum) je bylina z čeledi hvězdnicovité (Asteraceae) dorůstající až do výšky 150 až 250 cm. Ostropestřec mariánský se nachází ve Středomoří a také na Kanárských ostrovech či v jihozápadní Asii. Vzhled: jsou to namleté asi 8 mm velké světle hnědé nažky s tmavě-hnědým žíháním a žluto-okrovým lemem na vrcholku. Na první pohled je pod...
Více informacíProfikoření - Kari - thajský typ (100g)
Kari - thajský typ Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutohnědé barvy Složení: paprika sladká, kurkuma, koriandr mletý, hořčice mletá, chilli mleté, sůl, česnek mletý, pískavic...
Více informacíProfikoření - Kari - indický typ (100g)
Kari - indický typ Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, červenohnědé barvy Složení: kurkuma, koriandr mletý, sůl, hořčice bílá mletá, hořčice černá celá, římský kmín mletý, chilli...
Více informacíProfikoření - Nové koření mleté (100g)
Nové koření mleté Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé až do hněda barvy Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření. Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,,Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi,...
Více informacíProfikoření - Pepř černý mletý PREMIUM (100g)
Pepř černý mletý PREMIUM Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, černošedá barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná silná vůně, pálivá chuť Použití v kuchyni: Na ochucení masa, ať hovězí, skopové, jehněčí, kuřecí nebo dary moře, do zeleninových a bramborových salátů, polévek a omáček. Historie a současnost: Pepřovník má svůj původ v Indii, kde...
Více informacíProfikoření - Chilli papričky Cayennský pepř mletý (100g)
Chilli papričky Cayennský pepř mletý Vzhled a barva: sypký bez hrudek, cihlově pomerančové barvy Chuť a vůně: pálivá až ostře pálivá, vůně sladká s dráždivým palčivým podtónem Počet Scoville jednotek pálivosti: pohybuje se okolo 20 000 SHU Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů. Historie a současnost: Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. Do Evropy...
Více informacíProfikoření - Čína (100g)
Čína - směs koření Vzhled a barva: sypká kořenící směs hnědo červené barvy Složení: sůl max. 19%, skořice, zázvor, chilli, badyán, zvýrazňovač chuti E621. Použití v kuchyni: vhodná ke kořenění minutek, rožnění kuřat, ryb, vepřového masa, přípravu guláše. Je vhodná i do ostřejších zeleninových salátů. Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde...
Více informacíProfikoření - Čarodějka (100g)
Čarodějka - kouzelná kořenící směs s vůní skořice Vzhled a barva: sypká směs oranžovohnědé barvy Složení: sůl (max. 22,5%), koriandr, česnek, lněné a sezamové semínko, paprika sladká, skořice, kurkuma, badyán, římský kmín, chilli, pepř, zázvor, nové koření, pískavice, kardamon, zvýrazňovač chuti E 621. Použití v kuchyni: Na rožněné všech druhů mas, do omáček, gulášů, poma...
Více informacíProfikoření - Tandoori masala (100g)
Tandoori masala - indická směs koření Vzhled a barva: sypká směs červenohnědé barvy Složení: sůl (max.40%), glutaman sodný, koriandr, česnek, zázvor, chilli, římský kmín Použití v kuchyni: marinování kuřecího, vepřového, jehněčího masa, zeleninové pokrmy, do bílého jogurtu jako marináda na kuře Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde...
Více informacíProfikoření - Uzený vývar (100g)
Uzený vývar Vzhled a barva: světle žlutý prášek, uzené chuti a vůně Složení: jedlá sůl (max. 41,5 %), zvýrazňovač chuti a vůně (E621, E631), kukuřičný maltodextrin, kukuřičný škrob, palmový tuk, směs sušené zeleniny (česnek, cibule, mrkev, pastinák, petržel), cukr, kvasnicový extrakt, masový extrakt 2,2% (jedlá sůl, výtažek vepřového masa 0,95%, řepkový olej), hřebíček ml...
Více informacíProfikoření - Estragon (100g)
Estragon Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: světle zelené listy Vůně a chuť: silně aromatická vůně, pikantně trpká chuť Použití v kuchyni: do omáček, bylinkové máslo, při ochucování octů, do salátů a marinád, při přípravě kuřete, omelet a polévek. Historie a současnost: Lidovým názvem Pelyněk. Pochází ze střední a jihozápadní Asie a daří se mu v teplých výživnýc...
Více informacíProfikoření - Gulášové koření (100g)
Gulášové koření Vzhled a barva: sypká směs tmavě červené až do hněda barvy Složení: sůl max.20%, paprika, kmín, pepř černý, cibule, česnek, rajčatový prášek, cukr, majoránka, chilli, glutaman sodný E621 Použití v kuchyni: Směs je vhodná k dochucování bramborových, vepřových i hovězích gulášů, polévek, k dochucení slepice či králíka na paprice. Náš tip: Vyzkoušejte gulášov...
Více informacíProfikoření - Pátý element (100g)
Pátý element Vzhled a barva: sypká směs žlutobéžové barvy s viditelnými kousky koření a sušené zeleniny Dávkování: 30g / 1 kg Složení: sůl jedlá (max. 44%), sušená zelenina (cibule, česnek, paprika floky, petrželová nať), bazalka, saturejka, kurkuma, oregano, pepř černý, skořice, extrakty koření, protispékavá látka E551 Použití v kuchyni: K dochucení a doladění chuti pokr...
Více informacíProfikoření - Americké brambory (100g)
Americké brambory Vzhled a barva: sypká směs červeno hnědé barvy Složení: jedlá sůl max. 59%, sladká paprika, cibule, česnek, kari (kurkuma, koriandr, zázvor, pískavice, kukuřičný škrob, římský kmín, chilli, kvasnicový extrakt), mrkev, kmín, pepř černý, oregano. Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice, sezamu a lepku Použití v kuchyni: Na různou úpravu br...
Více informacíProfikoření - Kari (100g)
Kari Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy Složení: koriandr, sůl, kurkuma, římský kmín, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, pískavice, česnek, skořice, pepř černý, sušené mango, kukuřice Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni. Historie a současnost: Kari je o...
Více informacíProfikoření - Koriandr celý (100g)
Koriandr celý Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kuličky, barva bronzová do hněda Vůně a chuť: aromatická vůně, charakteristická lehce hořká, ostrá chuť Použití v kuchyni: Tvoří složku gruzínské a latinskoamerické kuchyně, je obsažen v Kari, hodí se do nakládané zeleniny a hub, při pečení, uzení masa, do omáček, chleba a likérů. Historie a současnost: Pochází z...
Více informacíProfikoření - Perníkové koření (100g)
Perníkové koření Vzhled a barva: drobně mletá sypká směs, hnědošedé barvy Vůně a chuť: aromatická vůně, lehké perníkové aroma Složení: pšeničná mouka, skořice, hřebíček, kakao, nové koření, koriandr, zázvor, badyán, pepř černý Použití v kuchyni: Do perníku, vánoček, sušenek a jiného svátečního pečiva nebo svařeného vína. Náš tip: Upečte si s perníkovým kořením svátečné su...
Více informacíProfikoření - Badyán celý (100g)
Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé. Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, ...
Více informacíProfikoření - Orientální koření (100g)
Orientální koření Vzhled a barva: sypká směs s kousky koření a sušené zeleniny Vůně a chuť: jemně pikantní Dávkování: 40g / 1kg Složení: sušená zelenina (cibule, rajčatový prášek, česnek, petrželová nať, paprika floky), sůl jedlá (max. 34%), zázvor, pepř černý, oregano, bazalka, tymián, aroma, extrakty koření, protispékavá látka E551 Použití v kuchyni: Pro nakládání a mar...
Více informacíProfikoření - Bazalka sušená (100g)
Bazalka sušená Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené drcené listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vysoká 20...
Více informacíProfikoření - Čubrica zelená (100g)
Čubrica zelená Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, zelené barvy Složení: česnek, petrželka, sůl 32%, pískavice, bazalka, saturejka, řepkový olej Použití v kuchyni: k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa, sýr, do slané tvarohové pomazánky nebo na pl...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (100g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Sojové boby (100g)
Sójové boby Vzhled a barva: kuličky krémové barvy Použití v kuchyni a průmyslu: K výrobě sójové mouky, sýrů, omáček, rostlinných olejů, tofu a dalších plnohodnotných výrobků a náhražky masa. Používá se také v průmyslu k výrobě kosmetických přípravků, jako jsou mýdla a oleje. Historie a současnost: Sójové boby jsou ceněnou potravinou již tisíce let zemí Dálného východu. Po...
Více informacíProfikoření - Pepř sečuánský (100g)
Pepř sečuánský POZOR: Obsahuje ostré trny keře! NUTNO přebrat před použitím! Použitá část rostliny: sušené tobolky žlutodřevu peprného Vzhled a barva: hnědé kuličky pepře Vůně a chuť: vůně po rozdrcení aromatická, chuť slabě pikantní Použití v kuchyni: K přípravě čínských pokrmů, drůbeže, jako náhražku klasického pepře. Historie a současnost: Pepř sečuánský neboli Fagara,...
Více informacíProfikoření - Skopové a králičí (100g)
Skopové a králičí Vzhled a barva: hrubá směs koření Složení: sůl max. 40%, zázvor, oregano, bazalka, rozmarýn, římský kmín celý, cibule, česnek, glutaman sodný E621 Použití v kuchyni: K ochucení skopového, králičího masa i jiných druhů mas. Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Více informacíProfikoření - Kuře na bylinkách (100g)
Kuře na bylinkách - sypký kořenící přípravek Vzhled a barva: hrubá aromatická směs žlutozelené barvy Složení: mořská sůl (max.15%),rozmarýn, bazalka, zázvor, cukr, cibule, česnek, paprika, lněné semínko Použití v kuchyni: pro kuřecí maso různě upravované, ale i vepřové Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Více informacíPodobné fráze: profikoreni muskatovy kvet mlety 100g | profikoreni muskatovy orech mlety 100g | zazvor mlety 100 g | zazvor mlety 40g | zazvor mlety 1 kg | zazvor mlety 5 kg | zazvor mlety 500g | zazvor mlety 200g | zazvor mlety 50 g | zazvor mlety 50g | zazvor mlety 1kg | bio mlety zazvor 190g | zazvor mlety bio 190g | zazvor mlety bio 35g | gresik zazvor mlety 40 g | koreni zazvor mlety 40g | zazvor mlety trs 100 g | trs zazvor mlety 100 g | bio zazvor mlety 35g | zazvor koren mlety 50 g | zazvor mlety 250 gramu | zazvor mlety 500 gramu | bio mlety zazvor 190 g | zazvor koren mlety 50g | zazvor mlety bio 100 g | zazvor mlety 100 gramu | zazvor mlety 25 g ramram | zazvor mlety 0 5 kg drana | gresik zazvor mlety 40g | badyan mlety 0 100g | cesnek mlety 100g | kmin mlety 100g | fenykl mlety 100g | anyz mlety 100g | zazvor cely 100g