Zeleznice historie a soucasnost
Pro vyhledávací frázi Zeleznice historie a soucasnost jsme na našem vyhledávači našli 1661 výsledků. Nenašli jste přesně to, co jste hledali? Zkuste frázi Zeleznice historie a soucasnost trochu pozměnit a opět zadat do vyhledávacího pole. Pevně věříme, že produkt, který hledáte v naší nabídce na srovnávači CoChceš.cz naleznete!
Profikoření - Chilli papričky celé 4-6 cm (5 Kg)
Chilli papričky celé Vzhled a barva: sušené chilli papričky, lehce elastická a měkká konzistence, oranžová až červená barva Vůně a chuť: silná vůně a ostrá chuť Použití v kuchyni: k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád, do kořenících směsí, lze přidat i do zavařenin Historie a současnost: Chilli papričky pochází z exotických druhů paprik, které se vyskytují ...
Více informacíProfikoření - Jalovec celý (5 Kg)
Jalovec celý Použitá část rostliny: plod Vzhled a barva: černé kuličky Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky. Historie a současnost: J...
Více informacíProfikoření - Paprika červená granulovaná (5 Kg)
Paprika červená granulovaná Vzhled a barva: sypká bez hrudek, červená barva Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů. Zdravotní úči...
Více informacíProfikoření - Argentina (100g)
Argentina Vzhled a barva: sypká směs béžové až hnědé barvy Složení: jedlá sůl (max.45%), látka zvýrazňující vůni a chuť E621, směs koření (česnek, cibule, paprika, koriandr, pepř, kmín, tymián). Použití v kuchyni: příprava různých druhů mas, hovězí, vepřové, jehněčí, skopové, drůbeží, vhodné na grilování Historie a současnost: kořenící směs Argentina je Jihoamerického pův...
Více informacíProfikoření - Argentina (200g)
Argentina Vzhled a barva: sypká směs béžové až hnědé barvy Složení: jedlá sůl (max.45%), látka zvýrazňující vůni a chuť E621, směs koření (česnek, cibule, paprika, koriandr, pepř, kmín, tymián). Použití v kuchyni: příprava různých druhů mas, hovězí, vepřové, jehněčí, skopové, drůbeží, vhodné na grilování Historie a současnost: kořenící směs Argentina je Jihoamerického pův...
Více informacíProfikoření - Argentina (500g)
Argentina Vzhled a barva: sypká směs béžové až hnědé barvy Složení: jedlá sůl (max.45%), látka zvýrazňující vůni a chuť E621, směs koření (česnek, cibule, paprika, koriandr, pepř, kmín, tymián). Použití v kuchyni: příprava různých druhů mas, hovězí, vepřové, jehněčí, skopové, drůbeží, vhodné na grilování Historie a současnost: kořenící směs Argentina je Jihoamerického pův...
Více informacíProfikoření - Argentina (1kg)
Argentina Vzhled a barva: sypká směs béžové až hnědé barvy Složení: jedlá sůl (max.45%), látka zvýrazňující vůni a chuť E621, směs koření (česnek, cibule, paprika, koriandr, pepř, kmín, tymián). Použití v kuchyni: příprava různých druhů mas, hovězí, vepřové, jehněčí, skopové, drůbeží, vhodné na grilování Historie a současnost: kořenící směs Argentina je Jihoamerického pův...
Více informacíProfikoření - Argentina (5kg)
Argentina Vzhled a barva: sypká směs béžové až hnědé barvy Složení: jedlá sůl (max.45%), látka zvýrazňující vůni a chuť E621, směs koření (česnek, cibule, paprika, koriandr, pepř, kmín, tymián). Použití v kuchyni: příprava různých druhů mas, hovězí, vepřové, jehněčí, skopové, drůbeží, vhodné na grilování Historie a současnost: kořenící směs Argentina je Jihoamerického pův...
Více informacíProfikoření - Hřebíček celý (50g)
Hřebíček celý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: barva červenohnědá. Počet kusů: v 10g cca 100 ks hřebíčku Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky...
Více informacíProfikoření - Hřebíček mletý (50g)
Hřebíček mletý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: sypká, barva červenohnědá nejednotná Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky, masové i zeleninov...
Více informacíProfikoření - Chilli papričky celé 4-6 cm (50g)
Chilli papričky celé Vzhled a barva: sušené chilli papričky, lehce elastická a měkká konzistence, oranžová až červená barva Vůně a chuť: silná vůně a ostrá chuť Použití v kuchyni: k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád, do kořenících směsí, lze přidat i do zavařenin Historie a současnost: Chilli papričky pochází z exotických druhů paprik, které se vyskytují ...
Více informacíProfikoření - Jalovec celý (50g)
Jalovec celý Použitá část rostliny: plod Vzhled a barva: černé kuličky Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky. Historie a současnost: J...
Více informacíProfikoření - Paprika červená granulovaná (50g)
Paprika červená granulovaná Vzhled a barva: sypká bez hrudek, červená barva Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů. Zdravotní úči...
Více informacíProfikoření - Argentina (50g)
Argentina Vzhled a barva: sypká směs béžové až hnědé barvy Složení: jedlá sůl (max.45%), látka zvýrazňující vůni a chuť E621, směs koření (česnek, cibule, paprika, koriandr, pepř, kmín, tymián). Použití v kuchyni: příprava různých druhů mas, hovězí, vepřové, jehněčí, skopové, drůbeží, vhodné na grilování Historie a současnost: kořenící směs Argentina je Jihoamerického pův...
Více informacíProfikoření - Hřebíček celý (25 Kg)
Hřebíček celý Použitá část rostliny: sušené květy hřebíčkovce vonného Vzhled a barva: barva červenohnědá. Počet kusů: v 10g cca 100 ks hřebíčku Chuť a vůně: charakteristická kořeněná, hořkavá chuť, intenzivní aromatická vůně Použití v kuchyni: při kořenění sladkých pokrmů, rýže a masových jídel. Do sušenek, kompotů, pečiva, svařeného vína, k dochucení hovězí omáčky, šunky...
Více informacíProfikoření - Bazalka mletá (100g)
Bazalka sušená mletá Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené mleté listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vyso...
Více informacíProfikoření - Bazalka mletá (200g)
Bazalka sušená mletá Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené mleté listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vyso...
Více informacíProfikoření - Bazalka mletá (500g)
Bazalka sušená mletá Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené mleté listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vyso...
Více informacíProfikoření - Bazalka mletá (50g)
Bazalka sušená mletá Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené mleté listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vyso...
Více informacíProfikoření - Bazalka mletá (1kg)
Bazalka sušená mletá Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené mleté listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vyso...
Více informacíProfikoření - Bazalka mletá (5kg)
Bazalka sušená mletá Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené mleté listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vyso...
Více informacíProfikoření - Petržel kořen drcený sušený 2x2 (100g)
Petržel drcená 2x2 Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: krémová barva, sušené drobné kostky Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů. Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu. Zdravotní účinky: Obsahuje v...
Více informacíProfikoření - Petržel kořen drcený sušený 2x2 (200g)
Petržel drcená 2x2 Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: krémová barva, sušené drobné kostky Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů. Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu. Zdravotní účinky: Obsahuje v...
Více informacíProfikoření - Petržel kořen drcený sušený 2x2 (500g)
Petržel drcená 2x2 Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: krémová barva, sušené drobné kostky Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů. Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu. Zdravotní účinky: Obsahuje v...
Více informacíProfikoření - Petržel kořen drcený sušený 2x2 (1 Kg)
Petržel drcená 2x2 Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: krémová barva, sušené drobné kostky Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů. Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu. Zdravotní účinky: Obsahuje v...
Více informacíProfikoření - Petržel kořen drcený sušený 2x2 (5 Kg)
Petržel drcená 2x2 Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: krémová barva, sušené drobné kostky Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů. Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu. Zdravotní účinky: Obsahuje v...
Více informacíProfikoření - Petržel kořen drcený sušený 2x2 (50g)
Petržel drcená 2x2 Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: krémová barva, sušené drobné kostky Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů. Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu. Zdravotní účinky: Obsahuje v...
Více informacíKotrmelce - Líbeznosti, ošklivosti, pábení - Peška Vlastimil
Anotace: Hledáte knihu, která by vás od první stránky vtáhla do světa plného pohody, humoru a nevšedního vyprávění? Knihu, která vás nechá zapomenout na svět kolem vás a umožní vám ponořit se do příběhů, které vykouzlí úsměv a přičarují pohodu? Knihu, ke které se budete chtít vracet znovu, protože vás bude bavit? To vše vám nabízejí Kotrmelce Vlastimila Pešky. Kotrmelce ...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (100g)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (200g)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (500g)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (1 Kg)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (5 Kg)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (50g)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (20 Kg)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíKotrmelce - Líbeznosti, ošklivosti, pábení
Hledáte knihu, která by vás od první stránky vtáhla do světa plného pohody, humoru a nevšedního vyprávění? Knihu, která vás nechá zapomenout na svět kolem vás a umožní vám ponořit se do příběhů, které vykouzlí úsměv a přičarují pohodu? Knihu, ke které se budete chtít vracet znovu, protože vás bude bavit? To vše vám nabízejí Kotrmelce Vlastimila Pešky. Kotrmelce lze zařadi...
Více informacíKondenzovaný humor
Jiří Suchý má být jako správný čítankový klasik a národní poklad řádně zmapovaný. Jeho všestranná tvorba je k dispozici na nepřeberném množství audiovizuálních nosičů, které průběžně doplňuje divadlo Semafor a především z archivních podkladů Lukáš Berný. Divadelní, básnická, povídková, filmová a rozhlasová tvorba vyšla v Encyklopedii Jiřího Suchého a dalších publikacích, ...
Více informacíKotrmelce - Líbeznosti, ošklivosti, pábení - Vlastimil Peška
<p>Hledáte knihu, která by vás od první stránky vtáhla do světa plného pohody, humoru a nevšedního vyprávění? Knihu, která vás nechá zapomenout na svět kolem vás a umožní vám ponořit se do příběhů, které vykouzlí úsměv a přičarují pohodu? Knihu, ke které se budete chtít vracet znovu, protože vás bude bavit? To vše vám nabízejí Kotrmelce Vlastimila Pešky. Kotrmelce l...
Více informacíDekorStyle Dřevěné kuchyňské prkénko DEWOO 30x20 cm
Otevřete dveře světu kulinářské krásy s dřevěným kuchyňským prkénkem DEWOO. Není to pouhý kus dřeva, je to umělecký kousek, který spojuje sílu, eleganci a praktičnost v jednom. Jeho akátové dřevo, pevné a odolné, přináší do Vaší kuchyně nádech přírodní krásy. S rozměry 30x20 cm se stává nezbytným centrem Vašich kulinářských dobrodružství. Hladký povrch tohoto prkénka je j...
Více informacíKotrmelce - Líbeznosti, ošklivosti, pábení
Hledáte knihu, která by vás od první stránky vtáhla do světa plného pohody, humoru a nevšedního vyprávění? Knihu, která vás nechá zapomenout na svět kolem vás a umožní vám ponořit se do příběhů, které vykouzlí úsměv a přičarují pohodu? Knihu, ke které se budete chtít vracet znovu, protože vás bude bavit? To vše vám nabízejí Kotrmelce Vlastimila Pešky. Kotrmelce lze zařadi...
Více informacíOrwell na steroidech - Roman Chlupatý
Kniha přináší rozhovory s předními českými a zahraničními ekonomy, akademiky, byznysmeny a intelektuály o přeměnách světa v příštích třiceti letech. Jaké scénáře a trendy převládnou v budoucnosti? Kdo uspěje v digitální a nejisté době a jaké vzdělání, dovednosti a vlastnosti budou pro mladou generaci klíčové? "V těchto dnech se píše historie," podotýká špičková manažerka ...
Více informacíOrwell na steroidech - Roman Chlupatý
Anotace: Kniha přináší rozhovory s předními českými a zahraničními ekonomy, akademiky, byznysmeny a intelektuály o přeměnách světa v příštích třiceti letech. Jaké scénáře a trendy převládnou v budoucnosti? Kdo uspěje v digitální a nejisté době a jaké vzdělání, dovednosti a vlastnosti budou pro mladou generaci klíčové? "V těchto dnech se píše historie," podotýká špič...
Více informacíProfikoření - Švestka Ashlock (100g)
Švestka Ashlock Složení: švestky, konzervant sorban draselný E202 Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy Vůně a chuť: typická sladká Použití v kuchyni: Na výrobu džemu, do koláčů, povidel, ovocných knedlíků, a buchet. Historie a současnost: Švestka domácí se pěstuje v mírném podnebí. Existuje několik druhů švestek, jsou rozšířeny po c...
Více informacíProfikoření - Cibule mletá extra (100g)
Cibule mletá extra Použitá část rostliny: cibule Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, krémově žluté barvy Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba. Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Cibule...
Více informacíProfikoření - Cibule sušená plátky extra (100g)
Cibule sušená plátky extra Vzhled a barva: směs plátků cibule, krémově žluté barvy Objem: cca 180g odpovídá objemu v nádobě 1L Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba. Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším...
Více informacíProfikoření - Římský kmín mletý (100g)
Cumin - Římský kmín mletý Použitá část rostliny: mleté semeno Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověk...
Více informacíProfikoření - Jalovec mletý (100g)
Jalovec mletý Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky. Historie a ...
Více informacíProfikoření - Kari (100g)
Kari Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy Složení: koriandr, sůl, kurkuma, římský kmín, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, pískavice, česnek, skořice, pepř černý, sušené mango, kukuřice Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni. Historie a současnost: Kari je o...
Více informacíProfikoření - Šalvěj (100g)
Šalvěj Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů. Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století. Zdravotní ú...
Více informacíProfikoření - Švestka Ashlock (200g)
Švestka Ashlock Složení: švestky, konzervant sorban draselný E202 Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy Vůně a chuť: typická sladká Použití v kuchyni: Na výrobu džemu, do koláčů, povidel, ovocných knedlíků, a buchet. Historie a současnost: Švestka domácí se pěstuje v mírném podnebí. Existuje několik druhů švestek, jsou rozšířeny po c...
Více informacíProfikoření - Kari (200g)
Kari Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy Složení: koriandr, sůl, kurkuma, římský kmín, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, pískavice, česnek, skořice, pepř černý, sušené mango, kukuřice Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni. Historie a současnost: Kari je o...
Více informacíProfikoření - Šalvěj (200g)
Šalvěj Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů. Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století. Zdravotní ú...
Více informacíProfikoření - Švestka Ashlock (500g)
Švestka Ashlock Složení: švestky, konzervant sorban draselný E202 Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy Vůně a chuť: typická sladká Použití v kuchyni: Na výrobu džemu, do koláčů, povidel, ovocných knedlíků, a buchet. Historie a současnost: Švestka domácí se pěstuje v mírném podnebí. Existuje několik druhů švestek, jsou rozšířeny po c...
Více informacíProfikoření - Cibule mletá extra (500g)
Cibule mletá extra Použitá část rostliny: cibule Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, krémově žluté barvy Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba. Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Cibule...
Více informacíProfikoření - Cibule sušená plátky extra (500g)
Cibule sušená plátky extra Vzhled a barva: směs plátků cibule, krémově žluté barvy Objem: cca 180g odpovídá objemu v nádobě 1L Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba. Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším...
Více informacíProfikoření - Římský kmín mletý (500g)
Cumin - Římský kmín mletý Použitá část rostliny: mleté semeno Vzhled a barva: sypká směs, barva světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověk...
Více informacíProfikoření - Kari (500g)
Kari Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy Složení: koriandr, sůl, kurkuma, římský kmín, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, pískavice, česnek, skořice, pepř černý, sušené mango, kukuřice Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni. Historie a současnost: Kari je o...
Více informacíProfikoření - Šalvěj (500g)
Šalvěj Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů. Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století. Zdravotní ú...
Více informacíProfikoření - Švestka Ashlock (1 Kg)
Švestka Ashlock Složení: švestky, konzervant sorban draselný E202 Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy Vůně a chuť: typická sladká Použití v kuchyni: Na výrobu džemu, do koláčů, povidel, ovocných knedlíků, a buchet. Historie a současnost: Švestka domácí se pěstuje v mírném podnebí. Existuje několik druhů švestek, jsou rozšířeny po c...
Více informacíProfikoření - Cibule mletá extra (1 Kg)
Cibule mletá extra Použitá část rostliny: cibule Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, krémově žluté barvy Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba. Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Cibule...
Více informacíPodobné fráze: migrace historie a soucasnost | radhost historie a soucasnost | clovek a vesmir historie a soucasnost | narodni divadlo historie a soucasnost | dechovka historie a soucasnost nasi | jazyky sveta historie a soucasnost | operacni zesilovace historie a soucasnost | historie a soucasnost vina v cechach | nase dechovka historie a soucasnost | malostransky hrbitov historie a soucasnost | pavlice historie a soucasnost obce | vlaky a zeleznice | fotbal historie od pocatku do soucasnosti | velorex historie vyvoj technika soucasnost | bratislava a zeleznice | zeleznice andrea erne | dejiny a soucasnost c 1 | dejiny a soucasnost c 2 | nejlevnejsi vlaky a zeleznice | obrazovy atlas zeleznice | hledej vlaky a zeleznice | zeleznice obrazovy atlas | nase zeleznice koleje a krizeni | evropske zeleznice ant kolektiv | zeleznice cukr noviny a odvaha | airbus a380 2005 az soucasnost | sperk od antiky po soucasnost | dejiny a soucasnost 10 2013 | dejiny a soucasnost 9 2015 | svoboda od antiky po soucasnost | dejiny a soucasnost 2 2020 | dejiny a soucasnost 10 2020 | dejiny a soucasnost 4 2018 | dejiny a soucasnost 5 2016 | dejiny a soucasnost 1 2019