Předchozí
Další
Valdemar Grešík Rakytník plod 70 g
Rakytník je přírodní zdroj vitamínů. Plody se užívají buď přímo nebo ve formě čaje. Připravený čaj chutná teplý i studený.
Plody rakytníku zasluhují zvláštní pozornost právě díky obsahu vitaminů C a P a díky znásobení jejich účinků. Vitamin P nejenom posiluje kapiláry cév, ale také svojí přítomností zabraňuje rozkladu vitaminu C a zvyšuje jeho působení. Touto skutečností se vysvětluje vysoká odo...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Valdemar Grešík Rakytník plod 70 g
Parametry
Výrobce | Valdemar Grešík Natura |
Popis Valdemar Grešík Rakytník plod 70 g
Rakytník je přírodní zdroj vitamínů. Plody se užívají buď přímo nebo ve formě čaje. Připravený čaj chutná teplý i studený.
Plody rakytníku zasluhují zvláštní pozornost právě díky obsahu vitaminů C a P a díky znásobení jejich účinků. Vitamin P nejenom posiluje kapiláry cév, ale také svojí přítomností zabraňuje rozkladu vitaminu C a zvyšuje jeho působení. Touto skutečností se vysvětluje vysoká odolnost vitaminu C v plodech rakytníku, který se dobře uchovává i při sušení a tepelném zpracování. Oranžově červené zbarvení plodů je podmíněno obsahem karotenoidů -vitaminů skupiny A rozpustných v tucích (karotin, kryptosantin apod.), kterých obsahuje až 40 mg ve 100 g hmoty, z toho 10-12 mg samotného karotinu. Množství karotenu (provitaminu) je několikrát vyšší než v mrkvi a tykvi. Nejvíce ho obsahují plody červených odrůd v plné zralosti, mražením se jeho obsah nesnižuje. Proto je rakytník považován za možnou průmyslovou surovinu pro výrobu karotenu.
Plody rakytníku dále obsahují...
Plody rakytníku zasluhují zvláštní pozornost právě díky obsahu vitaminů C a P a díky znásobení jejich účinků. Vitamin P nejenom posiluje kapiláry cév, ale také svojí přítomností zabraňuje rozkladu vitaminu C a zvyšuje jeho působení. Touto skutečností se vysvětluje vysoká odolnost vitaminu C v plodech rakytníku, který se dobře uchovává i při sušení a tepelném zpracování. Oranžově červené zbarvení plodů je podmíněno obsahem karotenoidů -vitaminů skupiny A rozpustných v tucích (karotin, kryptosantin apod.), kterých obsahuje až 40 mg ve 100 g hmoty, z toho 10-12 mg samotného karotinu. Množství karotenu (provitaminu) je několikrát vyšší než v mrkvi a tykvi. Nejvíce ho obsahují plody červených odrůd v plné zralosti, mražením se jeho obsah nesnižuje. Proto je rakytník považován za možnou průmyslovou surovinu pro výrobu karotenu.
Plody rakytníku dále obsahují...