Předchozí
Další
Pepř cayennský (100g)
Pepř cayennský červený
Vzhled a barva: sypký bez hrudek, cihlově pomerančové barvy
Chuť: ostrá
Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů.
Historie a současnost: Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. Do Evropy se dostal z Indie v 16. století.
Zdravotní účinky: Proti kožním chorobám, uvolňuje dýchací cesty a ničí bakterie. Je vhodný pro astmatiky. Podporuje chuť k jídlu a zažív...
celý popis
Podobné produkty
Všechny nabídky pro Pepř cayennský (100g)
Parametry
Výrobce | Profikoření |
Typ | Pepř |
Hmotnost | 100g |
Popis Pepř cayennský (100g)
Pepř cayennský červený
Vzhled a barva: sypký bez hrudek, cihlově pomerančové barvy
Chuť: ostrá
Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů.
Historie a současnost: Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. Do Evropy se dostal z Indie v 16. století.
Zdravotní účinky: Proti kožním chorobám, uvolňuje dýchací cesty a ničí bakterie. Je vhodný pro astmatiky. Podporuje chuť k jídlu a zažívání.
Náš tip: Cayennský pepř z chilli papriček je výborným dochucovadlem polévek!
Recept:
Cayennská zeleninová polévka
Sůl, 2 mrkve, pórek, konzerva sterilovaných loupaných jablíček, 6 brambor, máslo, cayennský pepř, 600ml zeleninového vývaru
Brambory, pórek a mrkev nakrájíme. Zeleninu podusíme na másle. Pak zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme 10 minut. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Potom je i se šťávou přidáme do polévky. Polévku ochutíme cayennským pepřem a provaříme....
Vzhled a barva: sypký bez hrudek, cihlově pomerančové barvy
Chuť: ostrá
Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů.
Historie a současnost: Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. Do Evropy se dostal z Indie v 16. století.
Zdravotní účinky: Proti kožním chorobám, uvolňuje dýchací cesty a ničí bakterie. Je vhodný pro astmatiky. Podporuje chuť k jídlu a zažívání.
Náš tip: Cayennský pepř z chilli papriček je výborným dochucovadlem polévek!
Recept:
Cayennská zeleninová polévka
Sůl, 2 mrkve, pórek, konzerva sterilovaných loupaných jablíček, 6 brambor, máslo, cayennský pepř, 600ml zeleninového vývaru
Brambory, pórek a mrkev nakrájíme. Zeleninu podusíme na másle. Pak zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme 10 minut. Rajčata nakrájíme na čtvrtky. Potom je i se šťávou přidáme do polévky. Polévku ochutíme cayennským pepřem a provaříme....