Profikoreni pepr bylinny 5 kg
Pro vyhledávací frázi Profikoreni pepr bylinny 5 kg jsme na našem vyhledávači našli 66 výsledků. Nenašli jste přesně to, co jste hledali? Zkuste frázi Profikoreni pepr bylinny 5 kg trochu pozměnit a opět zadat do vyhledávacího pole. Pevně věříme, že produkt, který hledáte v naší nabídce na srovnávači CoChceš.cz naleznete!
Profikoření - Pepř bylinný (5 Kg)
Pepř bylinný Vzhled a barva: Sypká kořenící směs béžové barvy Složení: hořčice, koriandr, majoránka, saturejka, bazalka, kmín, tymián, kurkuma, paprika pálivá Použití v kuchyni: Na různé druhy mas, omáčky Náš tip: Bylinný pepř nesmí ve Vašich pokrmech chybět, vyzkoušejte netradiční pochoutky! Recept: Jáhly s kysaným zelím a kuřecím masem 500g kuřecího masa, 2 cibule, kysa...
Více informacíProfikoření - Pepř bylinný (1 Kg)
Pepř bylinný Vzhled a barva: Sypká kořenící směs béžové barvy Složení: hořčice, koriandr, majoránka, saturejka, bazalka, kmín, tymián, kurkuma, paprika pálivá Použití v kuchyni: Na různé druhy mas, omáčky Náš tip: Bylinný pepř nesmí ve Vašich pokrmech chybět, vyzkoušejte netradiční pochoutky! Recept: Jáhly s kysaným zelím a kuřecím masem 500g kuřecího masa, 2 cibule, kysa...
Více informacíProfikoření - Pepř barevný (5 Kg)
Pepř barevný Vzhled a barva: tvrdé barevné kuličky pepře Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Složení: bílý, černý, zelený a růžový pepř Použití v kuchyni: Do masových pokrmů, salátů, omáček, při konzervaci a do polévek. Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, Malajsii nebo Číně. Považuje se za jedno z nejpopulárněj...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý celý (5 Kg)
Pepř bílý celý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: tvrdé kuličky béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazí...
Více informacíProfikoření - Pepř červený celý (5 Kg)
Pepř červený celý Použitá část rostliny: sušený plod pirulu (strom) Vzhled a barva: červené kuličky Vůně a chuť: silné aroma, lehce sladká chuť Použití v kuchyni: Do směsí s jinými druhy pepře a na ryby. Historie a současnost: Pepř červený (růžový) je původem z Peruánských And, rozšířil se do Texasu, Mexika a Španělska. Není to pravý pepř, ale má pronikavou chuť s pepřem...
Více informacíProfikoření - Pepř bílý mletý (5 Kg)
Pepř bílý mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého Vzhled a barva: sypká, béžovo krémové barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, ostrá chuť Použití v kuchyni: Do omáček, krémových polévek, bramborové kaše, majonéz, pomazánek, salátů, používá se i v kombinaci s pálenkami Historie a současnost: Pepř má původ v Indii, dnes se pěstuje například v Brazílii, M...
Více informacíProfikoření - Pepř zelený celý (5 Kg)
Pepř zelený celý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené. Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř...
Více informacíProfikoření - Pepř černý celý (5 Kg)
Pepř černý celý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené. Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pepř ...
Více informacíProfikoření - Pepř zelený mletý (5 Kg)
Pepř zelený mletý Použitá část rostliny: plody pepřovníku černého (Piper nigrum) Pepřovník černý je dřevnatá ovíjivá liána s malými hrozny bílých květů. Plody jsou drobné bobule, jimž se po usušení říká právě pepř. Černý, zelený i bílý pepř jsou ve skutečnosti stejné plody pepřovníku, jen jiným způsobem ošetřené. Černý pepř je plod sklizený v poloviční zralosti. Bílý pep...
Více informacíProfikoření - Bigos (1 Kg)
Bigos Aromatická a jedinečná kompozice koření podle staré polské receptury. Jedinečná směs na dušené maso a jakékoliv jídlo se zelím. Bigos je tradiční polské, běloruské i litevské jídlo ze zelí a masa. Je to pokrm z jednoho hrnce, který prochází dlouhým procesem vaření všech ingrediencí. V závislosti na regionu a domácích tradicích se může lišit. Obvykle jej jíme v zimě....
Více informacíProfikoření - Chilli papričky Cayennský pepř mletý (5 Kg)
Chilli papričky Cayennský pepř mletý Vzhled a barva: sypký bez hrudek, cihlově pomerančové barvy Chuť a vůně: pálivá až ostře pálivá, vůně sladká s dráždivým palčivým podtónem Počet Scoville jednotek pálivosti: pohybuje se okolo 20 000 SHU Použití v kuchyni: Na maso, do polévek, omáček i salátů. Historie a současnost: Vyrábí se z jemně namletých chilli papriček. Do Evropy...
Více informacíProfikoření - Kari (5 Kg)
Kari Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy Složení: koriandr, sůl, kurkuma, římský kmín, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, pískavice, česnek, skořice, pepř černý, sušené mango, kukuřice Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni. Historie a současnost: Kari je o...
Více informacíProfikoření - Estragon (5 Kg)
Estragon Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: světle zelené listy Vůně a chuť: silně aromatická vůně, pikantně trpká chuť Použití v kuchyni: do omáček, bylinkové máslo, při ochucování octů, do salátů a marinád, při přípravě kuřete, omelet a polévek. Historie a současnost: Lidovým názvem Pelyněk. Pochází ze střední a jihozápadní Asie a daří se mu v teplých výživnýc...
Více informacíProfikoření - Libeček (5 Kg)
Libeček Použitá část rostliny: sušené listy Vzhled a barva: krájené listy, tmavě zelené barvy Použití v kuchyni: Do omáček, polévek, k masu, do salátů. Historie a současnost: Pochází ze Středomoří. Používal se jako afrodiziakum a lapač pachů. Dnes je oblíbený hlavně ve Francii a Německu. Zdravotní účinky: Obsahuje třísloviny, silice, vitamíny, cukry a organické kyseliny. ...
Více informacíProfikoření - Šalvěj (5 Kg)
Šalvěj Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů. Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století. Zdravotní ú...
Více informacíProfikoření - Gulášové koření (5 kg)
Gulášové koření Vzhled a barva: sypká směs tmavě červené až do hněda barvy Složení: sůl max.20%, paprika, kmín, pepř černý, cibule, česnek, rajčatový prášek, cukr, majoránka, chilli, glutaman sodný E621 Použití v kuchyni: Směs je vhodná k dochucování bramborových, vepřových i hovězích gulášů, polévek, k dochucení slepice či králíka na paprice. Náš tip: Vyzkoušejte gulášov...
Více informacíProfikoření - Saturejka nať (5 kg)
Saturejka nať Použitá část rostliny: nať Saturejky Vzhled a barva: řezaná nať, zeleno olivové barvy Použití v kuchyni: Do salátů, polévek, luštěninových pokrmů, do mletého masa, k nakládání zvěřiny, drůbeže a ryb, do tvarohových pomazánek, do zelí a kapusty. Historie a současnost: Saturejka roste na Balkáně a ve východním a jižním Středomoří. Patří do čeledi hluchavkovitý...
Více informacíProfikoření - Boloňská omáčka (5 Kg)
Boloňská omáčka na špagety - dehydratovaný přípravek Vzhled a barva: sypká směs červenohnědé barvy s masovou příchutí Složení: sušená zelenina (rajčata, cibule, česnek), cukr, jedlá sůl (7,3 %), pšeničná mouka, kukuřičný škrob, palmový tuk, modifikovaný škrob (E1422), koření (paprika, pepř, tymián, bobkový list, oregano), zvýrazňovač chuti a vůně (E621, E631), stabilizáto...
Více informacíProfikoření - Jalovec mletý (5 Kg)
Jalovec mletý Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky. Historie a ...
Více informacíProfikoření - Bazalka sušená (5 Kg)
Bazalka sušená Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené drcené listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vysoká 20...
Více informacíProfikoření - Perníkové koření (5 Kg)
Perníkové koření Vzhled a barva: drobně mletá sypká směs, hnědošedé barvy Vůně a chuť: aromatická vůně, lehké perníkové aroma Složení: pšeničná mouka, skořice, hřebíček, kakao, nové koření, koriandr, zázvor, badyán, pepř černý Použití v kuchyni: Do perníku, vánoček, sušenek a jiného svátečního pečiva nebo svařeného vína. Náš tip: Upečte si s perníkovým kořením svátečné su...
Více informacíProfikoření - Pažitka sušená (5 Kg)
Pažitka sušená Použitá část rostliny: stonek Vzhled a barva: krájený stonek zelené barvy Vůně a chuť: cibulové aroma Použití v kuchyni: Do vývarů, polévek, na chleba, do salátů, pomazánek a bylinkového másla. Historie a současnost: Pochází ze Středomoří, roste i v Asii a Americe, nejčastěji kolem vodních toků. V Česku se vyskytuje v Krkonoších a Hrubém Jeseníku, podél řek...
Více informacíProfikoření - Provensálské koření (5 Kg)
Provensálské koření Vzhled a barva: směs drcených bylin zelené barvy Složení: oregano, rozmarýn, bazalka, tymián, majoránka, estragon, šalvěj, máta, saturejka, levandule Použití v kuchyni: Na kuřecí maso, krůtí, jehněčí, skopové i králičí. Ke grilování a dušení masa. Historie a současnost: Provensálské bylinky pochází z Provence (oblast jižní Francie). Zdravotní účinky: P...
Více informacíProfikoření - Grilovací koření (5 Kg)
Grilovací koření Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, sytě oranžovočervené barvy Složení: sůl max.45%, sladká paprika, cibule, cukr, chilli, česnek, černý pepř, hořčice bílá, paprika červená, majoránka, provensálské koření, oregano, koriandr, řepkový olej Použití v kuchyni: pro grilování, pečení a smažení všech druhů mas, ryb i zeleniny, pro přípravu marinády Alergen: h...
Více informacíProfikoření - Thajský gril (5 kg)
Thajský gril Vzhled a barva: sypká aromatická směs žluté barvy Složení: sůl (max. 48%), zvýrazňovač chuti E621, směs koření (chilli, paprika, pepř, badyán, hřebíček, kurkuma), cukr Použití v kuchyni: Na grilování vepřového a drůbežího masa, na speciality asijské kuchyně, zeleninových a rýžových pokrmů, do kari omáček, pokrmů z hub, na hranolky a americké brambory. Náš tip...
Více informacíProfikoření - Anýz mletý (5 Kg)
Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Střed...
Více informacíProfikoření - Sojové boby (5 Kg)
Sójové boby Vzhled a barva: kuličky krémové barvy Použití v kuchyni a průmyslu: K výrobě sójové mouky, sýrů, omáček, rostlinných olejů, tofu a dalších plnohodnotných výrobků a náhražky masa. Používá se také v průmyslu k výrobě kosmetických přípravků, jako jsou mýdla a oleje. Historie a současnost: Sójové boby jsou ceněnou potravinou již tisíce let zemí Dálného východu. Po...
Více informacíProfikoření - Čubrica zelená (5 Kg)
Čubrica zelená Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, zelené barvy Složení: česnek, petrželka, sůl 32%, pískavice, bazalka, saturejka, řepkový olej Použití v kuchyni: k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa, sýr, do slané tvarohové pomazánky nebo na pl...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (5 Kg)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (5 Kg)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Badyán celý (5 Kg)
Badyán celý - celé hvězdy i lámané kousky - mix Použitá část rostliny: souplodí s lesklými semeny Vzhled a barva: světle hnědé až tmavě hnědé hvězdice, jedná kus badyánu váži cca 1 g Vůně a chuť: kořeněná nasládlá chuť, vůně podobná anýzu Počet celých hvězdiček: v 50g je okolo 15 ks celých hvězd. Množství hvězd je velice proměnlivé. Použití v kuchyni: Do pečiva, perníků, ...
Více informacíProfikoření - Nové koření mleté (5 Kg)
Nové koření mleté Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé až do hněda barvy Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření. Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,,Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi,...
Více informacíProfikoření - Estragon (1 Kg)
Estragon Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: světle zelené listy Vůně a chuť: silně aromatická vůně, pikantně trpká chuť Použití v kuchyni: do omáček, bylinkové máslo, při ochucování octů, do salátů a marinád, při přípravě kuřete, omelet a polévek. Historie a současnost: Lidovým názvem Pelyněk. Pochází ze střední a jihozápadní Asie a daří se mu v teplých výživnýc...
Více informacíProfikoření - Paprika sladká ASTA 140 (5 Kg)
Paprika sladká ASTA 140 Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Za svou barvu vděčí mletá paprika skupině barviv, které se řadí mezi karotenoidy. Jedná se o kapsanthin, kapsorubin, zeaxanthin a kryptoxantin. Barva těchto látek se pohybuje od žluté přes oranžovou až po č...
Více informacíProfikoření - Koření na gyros (5 Kg)
Koření na gyros Vzhled a barva: sypká bez hrudek, červeno hnědá barva Složení: sůl 40%, sladká paprika, cibule, cukr, chilli, česnek, černý pepř, hořčice bílá, majoránka, oregano, muškátový ořech, zázvor, kari, kurkuma, bazalka, řepkový olej Použití v kuchyni: na různé druhy mas Alergen: hořčice, oxid siřičitý Náš tip: Vyzkoušejte koření gyros třeba na dobré grilovačce se...
Více informacíProfikoření - Koření na kuře (5 Kg)
Koření na kuře Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, barva oranžovo červená Složení: sůl, sladká paprika, muškátový ořech, černý pepř, chilli, česnek, zázvor, hořčice bílá, kari, kardamon, kurkuma, rozmarýn, cukr Použití v kuchyni: k přípravě různých druhů mas, hlavně kuřete Alergen: obsahuje alergeny hořčice a oxidu siřičitého, může obsahovat stopové množství celeru Náš...
Více informacíProfikoření - Koření na šašlik (5 Kg)
Koření na šašlik Vzhled a barva: sypká směs hnědožluté barvy Složení: sůl 40%, cibule, paprika sladká, hořčice bílá, cukr, koriandr, chilli, majoránka, provensálské koření (oregano, rozmarýn, bazalka, tymián, majoránka, saturejka, estragon, šalvěj, máta, levandule), oregano, libeček, česnek (oxid siřičitý - přirozeně obsažený), pepř černý, paprika červená drcená, řepkový ...
Více informacíProfikoření - Paprika sladká ASTA 100 (5 Kg)
Paprika sladká ASTA 100 Použitá část rostliny: sušená dužnina papriky seté (papriky roční) s malým množstvím semen Vzhled a barva: sypká bez hrudek, oranžovočervená barva Za svou barvu vděčí mletá paprika skupině barviv, které se řadí mezi karotenoidy. Jedná se o kapsanthin, kapsorubin, zeaxanthin a kryptoxantin. Barva těchto látek se pohybuje od žluté přes oranžovou až p...
Více informacíProfikoření - Cibule mletá extra (5 Kg)
Cibule mletá extra Použitá část rostliny: cibule Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, krémově žluté barvy Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba. Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Cibule...
Více informacíProfikoření - Celer kostka sušený (5 Kg)
Celer kostka sušený Použitá část rostliny: sušená nadzemní část rostliny Vzhled a barva: sypká tvrdá směs celerových kostek, krémově žluté barvy Vůně a chuť: výrazné aroma Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické...
Více informacíProfikoření - Cibule sušená drcená 3x3 (5 Kg)
Cibule drcená Vzhled a barva: sypká tvrdá směs drcená na 3x3 mm, krémově žluté barvy Objem: cca 450g odpovídá objemu v nádobě 1L Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba. Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naš...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (5 Kg)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Mrkev kostka sušená (5 Kg)
Mrkev kostka sušená Použitá část rostliny: sušený kořen nadrcený na části o velikosti přibližně 1 x 1 cm Vzhled a barva: sušené kostky světle pomerančové barvy Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům Historie a současnost: Mrkev je...
Více informacíProfikoření - Nové koření celé (5 Kg)
Nové koření celé Vzhled a barva: světlehnědé až do hněda kuličky pepře Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření. Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,, Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi, který ho ...
Více informacíProfikoření - Paprika pálivá ASTA 100 (5 Kg)
Paprika pálivá ASTA 100 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, cihlově červená barva Chuť: ostrá Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Rozdíl mezi sladkou paprikou je seme...
Více informacíProfikoření - Česnek plátky sušený (5 Kg)
Česnek plátky Vzhled a barva: sušené plátky česneku, krémově žluté barvy Vůně a chuť: typická česneková Použití v kuchyni: Je základní přísadou tisíce jídel. Se zázvorem a cibulí tvoří trojici chutí známou v orientální a asijské kuchyni. Ochucuje se jím máslo, zálivky a omáčky k těstovinám, rybám, drůbeži, masu, zvěřině a zelenině. K úpravě skopového masa, uzenin, karbaná...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (5 Kg)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Muškátový ořech mletý (5 Kg)
Muškátový ořech mletý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: mleté...
Více informacíProfikoření - Saturejka nať (1 kg)
Saturejka nať Použitá část rostliny: nať Saturejky Vzhled a barva: řezaná nať, zeleno olivové barvy Použití v kuchyni: Do salátů, polévek, luštěninových pokrmů, do mletého masa, k nakládání zvěřiny, drůbeže a ryb, do tvarohových pomazánek, do zelí a kapusty. Historie a současnost: Saturejka roste na Balkáně a ve východním a jižním Středomoří. Patří do čeledi hluchavkovitý...
Více informacíProfikoření - Boloňská omáčka (1 Kg)
Boloňská omáčka na špagety - dehydratovaný přípravek Vzhled a barva: sypká směs červenohnědé barvy s masovou příchutí Složení: sušená zelenina (rajčata, cibule, česnek), cukr, jedlá sůl (7,3 %), pšeničná mouka, kukuřičný škrob, palmový tuk, modifikovaný škrob (E1422), koření (paprika, pepř, tymián, bobkový list, oregano), zvýrazňovač chuti a vůně (E621, E631), stabilizáto...
Více informacíProfikoření - Jalovec mletý (1 Kg)
Jalovec mletý Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky. Historie a ...
Více informacíProfikoření - Jalovec mletý (25 Kg)
Jalovec mletý Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: tmavě hnědý sypký prášek Použití v kuchyni: kořenění zvěřiny, drceným jalovcem se obaluje zvěřina před úpravou, do rybích marinád, do kysaného zelí, do guláše, při pečení drůbeže, je součástí různých druhů kořenících směsí, s koriandrem je dobrý na nakládání masa před uzením, k výrobě Ginu a Borovičky. Historie a ...
Více informacíProfikoření - Balkánská směs (1 Kg)
Balkánská směs Vyjímečná aromatická směs z vybraných druhů koření a bylinek, která skvěle dochutí nejen grilovaná a pečená masa. Chuť a vůně této směsi byla inspirována kuchyní Balkánského poloostrova charakteristickou chutěmi z celého světa - Bulharska, Srbska, Chorvatska, Makedonie, Slovinska... a dokonce i Řecka. Všechny tyto země mají jedno společné, a to aromatické ...
Více informacíProfikoření - Perníkové koření (1 Kg)
Perníkové koření Vzhled a barva: drobně mletá sypká směs, hnědošedé barvy Vůně a chuť: aromatická vůně, lehké perníkové aroma Složení: pšeničná mouka, skořice, hřebíček, kakao, nové koření, koriandr, zázvor, badyán, pepř černý Použití v kuchyni: Do perníku, vánoček, sušenek a jiného svátečního pečiva nebo svařeného vína. Náš tip: Upečte si s perníkovým kořením svátečné su...
Více informacíProfikoření - Petržel list sušený 0,5x4 (5 Kg)
Petržel nať sušená Použitá část rostliny: nať Vzhled a barva: drcená petrželová nať zelené barvy Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů. Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu. Zdravotní účinky: Obsahuje vita...
Více informacíProfikoření - Cibule mletá extra (1 Kg)
Cibule mletá extra Použitá část rostliny: cibule Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, krémově žluté barvy Použití v kuchyni: k nakládaným masům nebo zelenině, do salátů, pomazánek, omáček, gulášů, k posypání chleba. Historie a současnost: Pochází ze západní Asie, z Afganistanu, Pákistánu a Iránu. Cibuli pěstovali již staří Sumerové 4000 let před naším letopočtem. Cibule...
Více informacíProfikoření - Bigos (100g)
Bigos Aromatická a jedinečná kompozice koření podle staré polské receptury. Jedinečná směs na dušené maso a jakékoliv jídlo se zelím. Bigos je tradiční polské, běloruské i litevské jídlo ze zelí a masa. Je to pokrm z jednoho hrnce, který prochází dlouhým procesem vaření všech ingrediencí. V závislosti na regionu a domácích tradicích se může lišit. Obvykle jej jíme v zimě....
Více informacíProfikoření - Bigos (50g)
Bigos Aromatická a jedinečná kompozice koření podle staré polské receptury. Jedinečná směs na dušené maso a jakékoliv jídlo se zelím. Bigos je tradiční polské, běloruské i litevské jídlo ze zelí a masa. Je to pokrm z jednoho hrnce, který prochází dlouhým procesem vaření všech ingrediencí. V závislosti na regionu a domácích tradicích se může lišit. Obvykle jej jíme v zimě....
Více informacíProfikoření - Bigos (200g)
Bigos Aromatická a jedinečná kompozice koření podle staré polské receptury. Jedinečná směs na dušené maso a jakékoliv jídlo se zelím. Bigos je tradiční polské, běloruské i litevské jídlo ze zelí a masa. Je to pokrm z jednoho hrnce, který prochází dlouhým procesem vaření všech ingrediencí. V závislosti na regionu a domácích tradicích se může lišit. Obvykle jej jíme v zimě....
Více informacíProfikoření - Bigos (500g)
Bigos Aromatická a jedinečná kompozice koření podle staré polské receptury. Jedinečná směs na dušené maso a jakékoliv jídlo se zelím. Bigos je tradiční polské, běloruské i litevské jídlo ze zelí a masa. Je to pokrm z jednoho hrnce, který prochází dlouhým procesem vaření všech ingrediencí. V závislosti na regionu a domácích tradicích se může lišit. Obvykle jej jíme v zimě....
Více informacíPodobné fráze: profikoreni pepr cerny cely 500g | profikoreni pepr barevny 50g | profikoreni pepr bily mlety 500g | profikoreni pepr secuansky 500g | profikoreni pepr zeleny cely 50g | profikoreni pepr secuansky 50g | profikoreni pepr kubebovy 50g | profikoreni pepr dlouhy 500g | profikoreni pepr kubebovy 500g | profikoreni cesnekovy pepr 50g | profikoreni pepr secuansky 5kg | profikoreni pepr bily cely 50g | profikoreni pepr dlouhy 50g | profikoreni pepr cerveny cely 1 kg | profikoreni pepr zeleny mlety 1 kg | profikoreni pepr zeleny cely 10 kg | profikoreni kari 5 kg | profikoreni kopr 5 kg | profikoreni salvej 5 kg | profikoreni adzika 5 kg | pepr cerny mlety 5 kg | pepr zeleny cely 5 kg | pepr cerveny cely 5 kg | profikoreni pepr zeleny mlety 50g | profikoreni pepr kampotsky cerny cely 500g | profikoreni pepr kampotsky cerny cely 50g | profikoreni pepr cerny mlety premium 500g | profikoreni pepr zeleny drceny 500g | profikoreni pepr zeleny cely 500g | profikoreni steakovy pepr pestry 500g | profikoreni pepr zeleny drceny 50g | profikoreni pepr kampotsky bily cely 50g | profikoreni pepr cerveny cely 50g | profikoreni pepr cerveny cely 500g | profikoreni pepr zeleny mlety 500g