Profikoreni piskavice listy 50g
Pro vyhledávací frázi Profikoreni piskavice listy 50g jsme na našem vyhledávači našli 68 výsledků. Nenašli jste přesně to, co jste hledali? Zkuste frázi Profikoreni piskavice listy 50g trochu pozměnit a opět zadat do vyhledávacího pole. Pevně věříme, že produkt, který hledáte v naší nabídce na srovnávači CoChceš.cz naleznete!
Profikoření - Pískavice listy (50g)
Pískavice - řecké seno - list Použitá část rostliny: listy pískavice Vzhled a barva: světle zelené sušené listy Chuť a vůně: chuť je nahořklá a aromatická. Vůně listů připomínající libeček. Použití v kuchyni: do indického kari, egyptských a etiopských chlebů. Mash listy posypeme těsně před podáváním jídla, pro nezapomenutelnou exotickou chuť. Listy pískavice se používají ...
Více informacíProfikoření - Pískavice celá (50g)
Pískavice celá Použitá část rostliny: semena pískavice Vzhled a barva: sypká tvrdá, šedožluté matné barvy Použití v kuchyni: Do indického kari, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů. Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle. Zdravotní účinky: Povzbuzuje trá...
Více informacíProfikoření - Pískavice mletá (50g)
Pískavice mletá Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: sypká směs, šedožluté matné barvy Použití v kuchyni: Do indického kari,chutney, egyptských a etiopských chlebů, do dušených pokrmů a na obalení smažených pokrmů. Historie a současnost: Pískavice neboli řecké seno, pochází z okolí Středozemního moře. U nás se pěstuje ojediněle. Náš tip: Pískavice by neměla chybě...
Více informacíProfikoření - Pískavice listy (100g)
Pískavice - řecké seno - list Použitá část rostliny: listy pískavice Vzhled a barva: světle zelené sušené listy Chuť a vůně: chuť je nahořklá a aromatická. Vůně listů připomínající libeček. Použití v kuchyni: do indického kari, egyptských a etiopských chlebů. Mash listy posypeme těsně před podáváním jídla, pro nezapomenutelnou exotickou chuť. Listy pískavice se používají ...
Více informacíProfikoření - Pískavice listy (200g)
Pískavice - řecké seno - list Použitá část rostliny: listy pískavice Vzhled a barva: světle zelené sušené listy Chuť a vůně: chuť je nahořklá a aromatická. Vůně listů připomínající libeček. Použití v kuchyni: do indického kari, egyptských a etiopských chlebů. Mash listy posypeme těsně před podáváním jídla, pro nezapomenutelnou exotickou chuť. Listy pískavice se používají ...
Více informacíProfikoření - Pískavice listy (500g)
Pískavice - řecké seno - list Použitá část rostliny: listy pískavice Vzhled a barva: světle zelené sušené listy Chuť a vůně: chuť je nahořklá a aromatická. Vůně listů připomínající libeček. Použití v kuchyni: do indického kari, egyptských a etiopských chlebů. Mash listy posypeme těsně před podáváním jídla, pro nezapomenutelnou exotickou chuť. Listy pískavice se používají ...
Více informacíProfikoření - Pískavice listy (1kg)
Pískavice - řecké seno - list Použitá část rostliny: listy pískavice Vzhled a barva: světle zelené sušené listy Chuť a vůně: chuť je nahořklá a aromatická. Vůně listů připomínající libeček. Použití v kuchyni: do indického kari, egyptských a etiopských chlebů. Mash listy posypeme těsně před podáváním jídla, pro nezapomenutelnou exotickou chuť. Listy pískavice se používají ...
Více informacíProfikoření - Čarodějka (50g)
Čarodějka - kouzelná kořenící směs s vůní skořice Vzhled a barva: sypká směs oranžovohnědé barvy Složení: sůl (max. 22,5%), koriandr, česnek, lněné a sezamové semínko, paprika sladká, skořice, kurkuma, badyán, římský kmín, chilli, pepř, zázvor, nové koření, pískavice, kardamon, zvýrazňovač chuti E 621. Použití v kuchyni: Na rožněné všech druhů mas, do omáček, gulášů, poma...
Více informacíProfikoření - Americké brambory (50g)
Americké brambory Vzhled a barva: sypká směs červeno hnědé barvy Složení: jedlá sůl max. 59%, sladká paprika, cibule, česnek, kari (kurkuma, koriandr, zázvor, pískavice, kukuřičný škrob, římský kmín, chilli, kvasnicový extrakt), mrkev, kmín, pepř černý, oregano. Alergen: může obsahovat stopové množství celeru, hořčice, sezamu a lepku Použití v kuchyni: Na různou úpravu br...
Více informacíProfikoření - Chmeli suneli (50g)
Chmeli suneli Popis: gruzínská směs bylinek a koření Vzhled a barva: hrubší zelenohnědá směs koření Složení: sůl 24%, pískavice, kukuřice, hořčice, koriandr, paprika pálivá, celer, majoránka, saturejka, bazalka, fenykl, kurkuma, máta, hřebíček. Použití v kuchyni: do masných výrobků, jelita, saláty, dušené maso, kebab, dušená zelenina, do bigosu, do guláše, polévek Nutričn...
Více informacíProfikoření - Čubrica červená (50g)
Čubrica červená Barva a vzhled: sypká směs bez hrudek, pomerančově červené barvy Vůně a chuť: aromatická vůně, pikantní chuť Složení: sůl 40%, saturejka, pískavice, kukuřičná mouka, chilli, paprika pálivá, řepkový olej Použití v kuchyni: k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fa...
Více informacíProfikoření - Kari Madras (50g)
Kari Madras Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutohnědé barvy Složení: koriandr mletý, kurkuma, hořčice mletá, římský kmín mletý, chili mleté, pískavice mletá, pepř černý mlet...
Více informacíProfikoření - Čubrica zelená (50g)
Čubrica zelená Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, zelené barvy Složení: česnek, petrželka, sůl 32%, pískavice, bazalka, saturejka, řepkový olej Použití v kuchyni: k dochucení mletého masa, zapékaných zeleninových pokrmů a různých mas, do hustých zeleninových polévek, luštěninových jídel, zvláště fazolových, na rožnění masa, sýr, do slané tvarohové pomazánky nebo na pl...
Více informacíProfikoření - Kari (50g)
Kari Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutozelené barvy Složení: koriandr, sůl, kurkuma, římský kmín, zázvor, hřebíček, fenykl, bobkový list, pískavice, česnek, skořice, pepř černý, sušené mango, kukuřice Použití v kuchyni: Do rýžových pokrmů, masových jídel, polévek, omáček, smažené zeleniny. Nejčastěji se používá v Asijské kuchyni. Historie a současnost: Kari je o...
Více informacíProfikoření - Máta mletá (50g)
Máta mletá Druh: Máta peprná (peppermint) Latinský název: Mentha piperita Použitá část rostliny: listy máty Vzhled a barva: mleté listy, šedozelené barvy Vůně a chuť: silná aromatická mentolová vůně, lehce ostrá chuť Použití v kuchyni: K dochucení salátů, pečeného a grilované masové pokrmy, ryby a plody moře, do dresinků, omáček, bylinkového másla, k ochucení rýže nebo ku...
Více informacíProfikoření - Estragon (50g)
Estragon Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: světle zelené listy Vůně a chuť: silně aromatická vůně, pikantně trpká chuť Použití v kuchyni: do omáček, bylinkové máslo, při ochucování octů, do salátů a marinád, při přípravě kuřete, omelet a polévek. Historie a současnost: Lidovým názvem Pelyněk. Pochází ze střední a jihozápadní Asie a daří se mu v teplých výživnýc...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn drcený (50g)
Rozmarýn drcený Popis: Rozmarýn je stálezelený výrazně vnící keř, dorůstající až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti pobřeží moře. Pěstuje se také v Anglii, USA, Mexiku a téměř po celé střední a východní Evropě. Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: drcené zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K př...
Více informacíProfikoření - Máta sušená (50g)
Máta sušená Druh: Máta klasnatá (spearmint) Latinsky název: Mentha spicata Použitá část rostliny: listy máty klasnaté Máta klasnatá je jeden z vytrvalých druhů rodu máta, statná bylina charakteristická vysokým obsahem silic. Nejvýznamnější z obsažených silic je kromě mentholu karvon, který se kromě máty vyskytuje také v kmínu. Tyto silice jí dávají typickou mentolovou ch...
Více informacíProfikoření - Libeček (50g)
Libeček Použitá část rostliny: sušené listy Vzhled a barva: krájené listy, tmavě zelené barvy Použití v kuchyni: Do omáček, polévek, k masu, do salátů. Historie a současnost: Pochází ze Středomoří. Používal se jako afrodiziakum a lapač pachů. Dnes je oblíbený hlavně ve Francii a Německu. Zdravotní účinky: Obsahuje třísloviny, silice, vitamíny, cukry a organické kyseliny. ...
Více informacíProfikoření - Koriandr list (50g)
Koriandr list drcený Popis: Koriandr je jedním z nejstarších koření, zmínky o něm jsou i ve Starém zákoně. Jedná se o jednoletou bylinu nepostradatelnou v jihoamerické, thajské a mexické kuchyni. Použitá část rostliny: sušené listy Zdravotní účinky: pomáhá při zažívacích obtížích proti nadýmání křeče břicha posílení nervů kašli posílení slinivky břišní Použití: grilo...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (50g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Bazalka sušená (50g)
Bazalka sušená Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené drcené listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vysoká 20...
Více informacíProfikoření - Kopr (50g)
Kopr Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sušené krájené listy tmavě zelené barvy Použití v kuchyni: Do nakládané zeleniny, do okurek, zelí a cibule, do mléčných omáček, polévek, tvarohu nebo do kyselých zálivek salátů. Na syrovou zeleninu, maso a ryby. Historie a současnost: Kopr je jednoletá rostlina, dokáže sama vysemenit. Pochází ze Středozemí a ze západní As...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn mletý (50g)
Rozmarýn mletý Popis: Rozmarýn je stálezelený výrazně vnící keř, dorůstající až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti pobřeží moře. Pěstuje se také v Anglii, USA, Mexiku a téměř po celé střední a východní Evropě. Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: namleté zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K př...
Více informacíProfikoření - Bazalka mletá (50g)
Bazalka sušená mletá Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené mleté listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vyso...
Více informacíProfikoření - Majoránka (50g)
Majoránka Použitá část rostliny: listy a květy Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu. Historie a současn...
Více informacíProfikoření - Šalvěj (50g)
Šalvěj Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: lístky světlehnědé až do hněda barvy Použití v kuchyni: Na vepřové a telecí maso, do omáček, nádivek a k ochucení sýrů. Historie a současnost: Šalvěj neboli babské ucho, má původ ve Středomoří Malé Asii. K léčení se užíval už ve starověkém Egyptě. Do střední Evropy a Česka se šalvěj dostal někdy v 9. století. Zdravotní ú...
Více informacíProfikoření - Kari - jávský typ (50g)
Kari - jávský typ Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutohnědé barvy Složení: kurkuma, koriandr mletý, římský kmín mletý, kmín mletý, fenykl mletý, pískavice mletá, hořčice mle...
Více informacíProfikoření - Kari - thajský typ (50g)
Kari - thajský typ Popis: kari je směs až pětadvaceti druhů různých koření a také pokrm. K nejčastějším komponentám patří kurkuma, pepř, chilli, kardamom, koriandr, zázvor, římský kmín, muškát, skořice a další. Vzhled a barva: sypká směs bez hrudek, žlutohnědé barvy Složení: paprika sladká, kurkuma, koriandr mletý, hořčice mletá, chilli mleté, sůl, česnek mletý, pískavic...
Více informacíProfikoření - Bazalka posvátná TULSI (50g)
Bazalka posvátná TULSI Tato rostlina z čeledi hluchavkovitých je označována jako "královna bylin". Je nejoblíbenější bylinou orientu a také v Ayurvédě, tradičním léčitelství. Latinský název: Ocimum tenuiflorum Použitá část rostliny: sušené listy rostliny Vzhled a barva: tmavězelené drcené listy Vůně a chuť: sladká, bylinková Příprava čaje: 2 čajové lžičky byliny na 1,5...
Více informacíProfikoření - Bobkový list celý (50g)
Bobkový list celý Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: světle zelená do olivovo zelené Použití v kuchyni a průmyslu: do marinád na ryby a zvěřinu, do nálevů k nakládání zeleniny a hub, do pikantních omáček a kyselých polévek, do šťávy při pečení vepřového a hovězího masa Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavn...
Více informacíProfikoření - Goji Kustovnice čínská (50g)
Goji - Kustovnice čínská (Licium chinense) Charakteristika: opadavý keř s jednoduchými listy dorůstající do výšky 1 metru. Plodem je načervenalá bobule vejcovitého tvaru. Vůně plodů může připomínat datle, rozinky nebo brusinky. Alergen: oxid siřičitý SO2 - přirozeně obsažený Velikost plodu: 1-2 cm Goji je v asijské medicíně využíváno již tisíce let. Účinky: příznivě půso...
Více informacíProfikoření - Pepř červený celý (50g)
Pepř červený celý Použitá část rostliny: sušený plod pirulu (strom) Vzhled a barva: červené kuličky Vůně a chuť: silné aroma, lehce sladká chuť Použití v kuchyni: Do směsí s jinými druhy pepře a na ryby. Historie a současnost: Pepř červený (růžový) je původem z Peruánských And, rozšířil se do Texasu, Mexika a Španělska. Není to pravý pepř, ale má pronikavou chuť s pepřem...
Více informacíProfikoření - Celer nať sušená (50g)
Celer nať sušená Použitá část rostliny: nať Vzhled a barva: drcená celerová nať zelené barvy Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů. Historie a současno...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (50g)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Bobkový list mletý (50g)
Bobkový list mletý Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světle zelená do olivovo zelené Použití v kuchyni: ke kořenění masa, polévek, jídel z jednoho hrnce, bílých omáček, do svíčkové omáčky, do bramborových polévek Historie a současnost: pochází z malé Asie, v dnešní době se pěstuje v celém středomoří, hlavně v Turecku. Bobkový lsit pochází z ke...
Více informacíProfikoření - Celer kostka sušený (50g)
Celer kostka sušený Použitá část rostliny: sušená nadzemní část rostliny Vzhled a barva: sypká tvrdá směs celerových kostek, krémově žluté barvy Vůně a chuť: výrazné aroma Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické...
Více informacíProfikoření - Nové koření celé (50g)
Nové koření celé Vzhled a barva: světlehnědé až do hněda kuličky pepře Vůně a chuť: aromatická vůně, lehce ostrá chuť Použití v kuchyni: K přípravě uzenin, při konzervaci masa, do omáček, polévek, při marinování ryb, do zvěřiny a do různých směsí koření. Historie a současnost: Nové koření se do Evropy dostalo díky objeviteli ,, Nového světa“, Kryštofu Kolumbovi, který ho ...
Více informacíProfikoření - Ajwain - koptský kmín (50g)
Ajwain nebo také ajowan, adžan, adžvan, adžvain je jednoletá rostlina známá jako koptský kmín nebo drsnoplodík moravčinovitý (Trachyspermum ammi) Původ: východní Středomoří, odkud se přes Blízký východ rozšířil až do Indie. Listy i plody se používají v gastronomii. Plody adžvanu bývají často zaměňovány s plody libečku. Vzhled a barva: plody jsou oválné, světle hnědé a při...
Více informacíProfikoření - Kopřiva list mletý (50g)
Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) Kopřiva je jedním z nejuniverzálnějších přírodních léčiv. Tato invazivní bylina dorůstá výšky 50 - 150 cm, vyjímečně až 2 metry. Lodyha a listy jsou pokryty žahavými chlupy. Obsahuje vitamín C a provitamín A, které posilují imunitu. Vysoký obsah kyseliny listové i železa podporuje krvetvorbu. Obsažený draslík odvodňuje, proto je kopřiva s...
Více informacíProfikoření - Pórek sušený krájený (50g)
Pórek krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, světlezelené až zelené barvy Vůně a chuť: podobná česneku Použití v kuchyni: Používá se především za studena, aby neztrácel aroma a chuť. Do bylinných másel, pomazánek, sýrů, rybích polévek, k vaření ryb a krabů, jehněčímu masu a vepřovému ovaru. Historie a současnost: Roste v lesích a mokřinách střední Evr...
Více informacíProfikoření - Kopřiva nať drcená (50g)
Kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) Kopřiva je jedním z nejuniverzálnějších přírodních léčiv. Tato invazivní bylina dorůstá výšky 50 - 150 cm, vyjímečně až 2 metry. Lodyha a listy jsou pokryty žahavými chlupy. Obsahuje vitamín C a provitamín A, které posilují imunitu. Vysoký obsah kyseliny listové i železa podporuje krvetvorbu. Obsažený draslík odvodňuje, proto je kopřiva s...
Více informacíProfikoření - Asafoetida - Čertovo lejno s pískavicí (50g)
Čertovo lejno s pískavicí - Assa foetida cum foenugraeci Asafoetida je pryskyřice kořene Ferula asafoetiada, někdy se označuje jako čertovo lejno. Je velice aromatická s příjemnou chutí, při vaření nahrazuje cibili a česnek. Pro svou silnou aromatičnost se musí používat s obezřetností. Doporučuje se rozpustit v horkém oleji následně rozpuštěná pryskyřice se lépe dávkuje d...
Více informacíProfikoření - Gunpowder - zelený čaj pravý (50g)
GUNPOWDER – zelený čaj pravý Použitá část rostliny: listy Vzhled: jemně zavinuté lístky Chuť: příjemně svěží Historie a současnost: Gunpowder neboli ,,střelný prach“ byl pojmenován údajně díky zmatenému anglickému úředníkovi, který si v Číně spletl bednu kuliček tohoto čaje se střelným prachem. Sbírá se z čajovníků na svazích čajových plantáží čínské provincie Zhejiang. Z...
Více informacíProfikoření - Matcha prášek, zelený čaj (50g)
Matcha - zelený čaj Čaj matcha je jednou z japonských specialit, původem z Číny, kde obliba tohoto čaje postupně opadala. Dnes je matcha pěstována a zpracována v nejrůznějších asijských zemích. Jedná se o druh zeleného čaje, který se získává z nejjemnějších listů. Tento čaj poprvé používali buddhističtí mniši. Po příchodu do Japonska, ve 12. století, se používal výhradně ...
Více informacíProfikoření - Assam TGFOP - černý čaj (50g)
ASSAM TGFOP – černý čaj Použitá část rostliny: listy Vzhled: lístky hnědočerné barvy Chuť: silná, povzbuzující Označení TFGOP znamená Tippy Golden Flowery Orange Pekoe, tedy třídu čaje vynikající kvality s vysokým podílem ochmýřených výhonků (tipsů) a jemnou aromatickou chutí. Historie a současnost: ASSAM je černý čaj pěstovaný v indické oblasti Ásám, která se rozprostírá...
Více informacíProfikoření - Špenát list sušený, řezaný (50g)
Špenát list drcený sušený (Spinacia oleracea) - 100% přírodní produkt je důležitou listovou zeleninou. Kultivována byla v jihozápadní Asii, patrně v Persii. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. Je plnohodnotným zdrojem vitaminů C, E a antioxidantů, má čtyřikrát více betakarotenu než brokolice, vykazuje vysoké hodnoty k...
Více informacíProfikoření - Špenát list sušený, řezaný extra (50g)
Špenát list drcený sušený (Spinacia oleracea) - 100% přírodní produkt je důležitou listovou zeleninou. Kultivována byla v jihozápadní Asii, patrně v Persii. První recepty, ve kterých se používá špenát, jsou dochovány v kuchařské knize z roku 1390. Je plnohodnotným zdrojem vitaminů C, E a antioxidantů, má čtyřikrát více betakarotenu než brokolice, vykazuje vysoké hodnoty k...
Více informacíProfikoření - Petržel kořen drcený sušený 2x2 (50g)
Petržel drcená 2x2 Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: krémová barva, sušené drobné kostky Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů. Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu. Zdravotní účinky: Obsahuje v...
Více informacíProfikoření - Ginkgo biloba, Jinan dvoulaločný list řez (50g)
Ginkgo biloba neboli Jinan dvoulaločný Jedná se o opadavý strom rostoucí v Číně, jehož listy se používají v medicíně již po staletí. Vzhled a barva: zelenohnědé sušené listy drcené Zdravotní účinky: zlepšuje prokrvení mozku zlepšuje paměť snižuje únavu zlepšuje pozornost dokáže rozšířit cévy a umožňuje lepší proudění krve Příprava čaje: zalijte 1 čajovou lžičku 1,5-2 dl...
Více informacíProfikoření - Řecký horský čaj nať, řezaný jemně (50g)
Řecký horský čaj nať - řezaný jemně Hojník horský (Sideritis scardica) je kvetoucí bylina s blahodárnými účinky. Tato fascinující rostlina s bledě žlutými květy, zelenými pupeny a stříbřitými listy obsahuje velké množství éterických olejů, je bohatá na antioxidanty a polyfenoly. Hojník roste jen v horských oblastech nad 1000 m.n.m., převážně v Bulharsku, Turecku nebo Řec...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (100g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (200g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (500g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (1 Kg)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (5 Kg)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (100g)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (200g)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Tymián sušený krájený (500g)
Tymián sušený krájený Použitá část rostliny: listy Vzhled a barva: sypká, zelené barvy Použití v kuchyni: V mexické, španělské i francouzské kuchyni, do omáček, polévek, salátů, masa a ryb, do rýže, těstovin, k dochucení olivového oleje nebo octa. Historie a současnost: Pochází ze středomoří, roste na slunných a sušších půdách. Ze Středomoří se tymián rozšířil i do Evropy...
Více informacíProfikoření - Petržel kořen drcený sušený 2x2 (100g)
Petržel drcená 2x2 Použitá část rostliny: kořen Vzhled a barva: krémová barva, sušené drobné kostky Použití v kuchyni: Do polévek, omáček, zeleninových salátů, pomazánek, k dochucení rybího masa a na ozdobu pokrmů. Historie a současnost: Petržel je dvouletá rostlina. Pochází z východního Středozemí, ale dnes je rozšířena po celém mírném pásmu. Zdravotní účinky: Obsahuje v...
Více informacíPodobné fráze: profikoreni zatar 50g | profikoreni adzika 50g | profikoreni kurkuma mleta 50g | profikoreni pepr cerny cely 50g | profikoreni zazvor mlety 50g | profikoreni koriandr cely 50g | profikoreni thajsky gril 50g | profikoreni kmin mlety 50g | profikoreni houbove koreni 50g | profikoreni koreni na pizzu 50g | profikoreni celer zrno 50g | profikoreni piri piri smes 50g | profikoreni bazalka susena 50g | profikoreni kentucky 50g | profikoreni chmeli suneli 50g | profikoreni estragon 50g | profikoreni lekorice koren 50g | profikoreni kardamom mlety 50g | profikoreni garam masala 50g | profikoreni gulasove koreni 50g | profikoreni tandoori masala 50g | profikoreni mata mleta 50g | profikoreni hrebicek cely 50g | profikoreni koreni na ryby 50g | profikoreni koriandr mlety 50g | profikoreni skorice mleta 50g | profikoreni arabica gril 50g | profikoreni aztecky poklad 50g | profikoreni chilli semena 50g | profikoreni mak bily 50g | profikoreni ardenska majka 50g | profikoreni kardamom cely 50g | profikoreni hungaria 50g | profikoreni glutaman sodny 50g | profikoreni salatove koreni 50g