Zeleznice historie a soucasnost
Pro vyhledávací frázi Zeleznice historie a soucasnost jsme na našem vyhledávači našli 1671 výsledků. Nenašli jste přesně to, co jste hledali? Zkuste frázi Zeleznice historie a soucasnost trochu pozměnit a opět zadat do vyhledávacího pole. Pevně věříme, že produkt, který hledáte v naší nabídce na srovnávači CoChceš.cz naleznete!
Profikoření - Lněné semínko hnědé celé (1 Kg)
Lněné semínko Použitá část rostliny: loupaná semínka Vzhled a barva: drobná, lesklá, tmavě hnědé barvy, oválného tvaru Chuť: ořechová příchuť Použití v kuchyni: Do polévek, zeleninových salátů, zálivek, dresinků, do jogurtu nebo tvarohu, posyp na pečivo, opražené semínko na palačinky nebo ovocné saláty, pro výrobu oleje. Historie a současnost: Objevuje se už v Egyptě. Egy...
Více informacíProfikoření - Lněné semínko hnědé celé (5 Kg)
Lněné semínko Použitá část rostliny: loupaná semínka Vzhled a barva: drobná, lesklá, tmavě hnědé barvy, oválného tvaru Chuť: ořechová příchuť Použití v kuchyni: Do polévek, zeleninových salátů, zálivek, dresinků, do jogurtu nebo tvarohu, posyp na pečivo, opražené semínko na palačinky nebo ovocné saláty, pro výrobu oleje. Historie a současnost: Objevuje se už v Egyptě. Egy...
Více informacíProfikoření - Skořice mletá (25Kg)
Skořice mletá Použitá část rostliny: mletá kůra Vzhled a barva: sypká bez hrudek, světlehnědé barvy Vůně a chuť: intenzivní aromatická kořeněná vůně, kořeněná hořkavá a sladká chuť Použití v kuchyni: Do sladkých pokrmů, do pečiva, cukrářských výrobků, do masitých pokrmů se přidává v asijské, latinskoamerické, arabské a španělské kuchyni. Historie a současnost: Skořicovník...
Více informacíProfikoření - Šafrán celý (50g)
Šafrán celý - Směs SARGOL a NEGIN Použitá část rostliny: sušené blizny Vzhled a barva: křehké, různě zprohýbané blizny tmavěčervené barvy Chuť a vůně: silně aromatická vůně, chuť kořenná, hořká Použití v kuchyni: šafrán je využíván k barvení rýže, do másla, ryb, omáček a polévek, můžete také použít přímo do jídla. Nejlepší způsob použití je nadrcení v hmoždíři a následné...
Více informacíProfikoření - Lněné semínko hnědé celé (25 Kg)
Lněné semínko Použitá část rostliny: loupaná semínka Vzhled a barva: drobná, lesklá, tmavě hnědé barvy, oválného tvaru Chuť: ořechová příchuť Použití v kuchyni: Do polévek, zeleninových salátů, zálivek, dresinků, do jogurtu nebo tvarohu, posyp na pečivo, opražené semínko na palačinky nebo ovocné saláty, pro výrobu oleje. Historie a současnost: Objevuje se už v Egyptě. Egy...
Více informacíDějiny Španělska v datech - Jiří Chalupa
Detailní přehled španělských dějin od pravěku po současnost (závěrečným limitem je fotbalový triumf Španělska na šampionátu v létě roku 2010). Prerománské kultury a civilizace na Pyrenejském poloostrově, romanizace a evangelizace, vznik Hispanie. Germánská vsuvka španělské historie v podobě Vizigótů, příchod muslimů a vznik Al-Andalus, córdobský emirát a chalífát, křesťan...
Více informacíZábradlí - Ilona Smejkalová
U příležitosti 60. výročí vznikla ročenka Divadla Na zábradlí mapující nejvýznamnější éry v historii divadla i jeho současnost. Divadlo Na zábradlí vzniklo podobně jako jiné malé scény na přelomu 50. a 60. let minulého století. Z divadla malých forem se ovšem rychle proměnilo v činoherní scénu, která se zapsala do dějin českého divadelního umění a díky osobě někdejšího čl...
Více informacíPink Floyd: The Best Of The Later Years 1987 - 2019 - CD (9029537829)
Hudební CD - Obsáhlá sbírka exkluzivních nahrávek Pink Floyd s názvem The Later Years 1987-2019 mapuje tvorbu kapely po roce 1987. Obsáhlá sbírka exkluzivních nahrávek Pink Floyd s názvem The Later Years 1987-2019 mapuje tvorbu kapely po roce 1987. Patří do ní desky A Momentary Lapse of Reason, The Division Bell a The Endless River, stejně jako živá alba Delicate Sound...
Více informacíPink Floyd: The Best Of The Later Years 1987 - 2019 (2x LP) - LP (9029537828)
LP vinyl - Obsáhlá sbírka exkluzivních nahrávek Pink Floyd s názvem The Later Years 1987-2019 mapuje tvorbu kapely po roce 1987. Obsáhlá sbírka exkluzivních nahrávek Pink Floyd s názvem The Later Years 1987-2019 mapuje tvorbu kapely po roce 1987. Patří do ní desky A Momentary Lapse of Reason, The Division Bell a The Endless River, stejně jako živá alba Delicate Sound o...
Více informacíÚvod do dějin tištěných médií (978-80-247-4178-9)
Kniha - autor Pavel Večeřa, 280 stran, česky, brožovaná bez přebalu lesklá Jak se proměňovala tištěná média od svého vzniku až po současnost? Jakou roli v průběhu staletí hrála? To vše a mnohem víc se dozvíte v této publikaci, kterou jistě ocení studenti mediálních studií a žurnalistiky, historie, sociologie a jiných sociálních a humanitních věd, ale také novináři či z...
Více informacíDějiny Španělska v datech (978-80-7277-482-1)
Kniha - autor Jiří Chalupa, 552 stran, česky, pevná bez přebalu lesklá Detailní přehled španělských dějin od pravěku po současnost (závěrečným limitem je fotbalový triumf Španělska na šampionátu v létě roku 2010). Prerománské kultury a civilizace na Pyrenejském poloostrově, romanizace a evangelizace, vznik Hispanie. Germánská vsuvka španělské historie v podobě Vizigótů,...
Více informacíCIVILIZACE NAŠÍ ZEMĚ - Vanek Marcel
Anotace: Tato kniha je plná příběhů, lidských osudů a dobrodružství. Naše putování lidskou historií a civilizacemi začíná v bájné Atlantidě. Pokračuje Egyptem, starým Řeckem, Římem, středověkem a lidské příběhy nás přivedou až do dnešní civilizace, kterou jsme nazvali "tržní svět". Tato kniha ale neřeší letopočty, přesná data či historická fakta. Snažili jsme se pochopit...
Více informacíZábradlí 1958 - 2018 - Ilona Smejkalová
Anotace: U příležitosti 60. výročí vznikla ročenka Divadla Na zábradlí mapující nejvýznamnější éry v historii divadla i jeho současnost. Divadlo Na zábradlí vzniklo podobně jako jiné malé scény na přelomu 50. a 60. let minulého století. Z divadla malých forem se ovšem rychle proměnilo v činoherní scénu, která se zapsala do dějin českého divadelního umění a díky osobě něk...
Více informacíDějiny udatného českého národa - Lucie Seifertová - 22x30
Rodinná knížka Dějiny udatného českého národa je určena nejen těm, co nedávali ve škole pozor (dozvědí se překvapivé informace z naší historie), ale i šprtům, ty zase pobaví (pro tyto vzdělanější čtenáře jsou připraveny zadní strany s podrobnějšími informacemi a zajímavostmi). Když rozložíme knihu jako harmonikovité leporelo, otevře se před námi 9 metrů dlouhá krajina v n...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (100g)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (200g)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (500g)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (1 Kg)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (5 Kg)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (50g)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Celer nať sušená (100g)
Celer nať sušená Použitá část rostliny: nať Vzhled a barva: drcená celerová nať zelené barvy Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů. Historie a současno...
Více informacíProfikoření - Celer nať sušená (50g)
Celer nať sušená Použitá část rostliny: nať Vzhled a barva: drcená celerová nať zelené barvy Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů. Historie a současno...
Více informacíProfikoření - Celer nať sušená (200g)
Celer nať sušená Použitá část rostliny: nať Vzhled a barva: drcená celerová nať zelené barvy Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů. Historie a současno...
Více informacíProfikoření - Celer nať sušená (500g)
Celer nať sušená Použitá část rostliny: nať Vzhled a barva: drcená celerová nať zelené barvy Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů. Historie a současno...
Více informacíProfikoření - Celer nať sušená (1kg)
Celer nať sušená Použitá část rostliny: nať Vzhled a barva: drcená celerová nať zelené barvy Použití v kuchyni: do polévek, omáček, na pečení masa, saláty. Jako koření se používá nadzemní část rostliny, řapíky, listy i mletá semena. Používá se často v balkánské, středomořské, americké, anglické i české kuchyni. Obsahuje velké množství éterických olejů. Historie a současno...
Více informacíProfikoření - Mrkev drcená sušená 3x3 (100g)
Mrkev drcená sušená 3x3 Vzhled a barva: sušený kořen nadrcený na části o velikosti přibližně 3x3 mm, barva oranžovo-červená Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům Historie a současnost: Mrkev je dle odrůdy jednoletá až dvouletá ro...
Více informacíProfikoření - Mrkev drcená sušená 3x3 (200g)
Mrkev drcená sušená 3x3 Vzhled a barva: sušený kořen nadrcený na části o velikosti přibližně 3x3 mm, barva oranžovo-červená Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům Historie a současnost: Mrkev je dle odrůdy jednoletá až dvouletá ro...
Více informacíProfikoření - Mrkev drcená sušená 3x3 (500g)
Mrkev drcená sušená 3x3 Vzhled a barva: sušený kořen nadrcený na části o velikosti přibližně 3x3 mm, barva oranžovo-červená Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům Historie a současnost: Mrkev je dle odrůdy jednoletá až dvouletá ro...
Více informacíProfikoření - Mrkev drcená sušená 3x3 (1 Kg)
Mrkev drcená sušená 3x3 Vzhled a barva: sušený kořen nadrcený na části o velikosti přibližně 3x3 mm, barva oranžovo-červená Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům Historie a současnost: Mrkev je dle odrůdy jednoletá až dvouletá ro...
Více informacíProfikoření - Mrkev drcená sušená 3x3 (5 Kg)
Mrkev drcená sušená 3x3 Vzhled a barva: sušený kořen nadrcený na části o velikosti přibližně 3x3 mm, barva oranžovo-červená Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům Historie a současnost: Mrkev je dle odrůdy jednoletá až dvouletá ro...
Více informacíProfikoření - Kmín drcený (25Kg)
Kmín drcený Použitá část rostliny: sušená semena Vzhled a barva: drcená semena světlehnědé až hnědé barvy Vůně a chuť: charakteristická lehce ostrá chuť, velmi aromatická vůně Použití v kuchyni: K dokořenění bylinkových a bramborových polévek, omáček, salátů, do pečiva, při vaření brambor, do kysaného zelí. Historie a současnost: Kmín je jedením z nejstarších koření, má a...
Více informacíProfikoření - Hořčice černá celá (100g)
Hořčice černá celá Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kulatá semena černé barvy Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata) Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie. Zdravotní účinky: Zvyšuje lá...
Více informacíProfikoření - Hořčice černá celá (200g)
Hořčice černá celá Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kulatá semena černé barvy Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata) Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie. Zdravotní účinky: Zvyšuje lá...
Více informacíProfikoření - Hořčice černá celá (500g)
Hořčice černá celá Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kulatá semena černé barvy Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata) Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie. Zdravotní účinky: Zvyšuje lá...
Více informacíProfikoření - Hořčice černá celá (1kg)
Hořčice černá celá Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kulatá semena černé barvy Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata) Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie. Zdravotní účinky: Zvyšuje lá...
Více informacíProfikoření - Hořčice černá celá (5 Kg)
Hořčice černá celá Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kulatá semena černé barvy Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata) Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie. Zdravotní účinky: Zvyšuje lá...
Více informacíProfikoření - Hořčice černá celá (50g)
Hořčice černá celá Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kulatá semena černé barvy Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata) Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie. Zdravotní účinky: Zvyšuje lá...
Více informacíProfikoření - Hořčice černá celá (25 Kg)
Hořčice černá celá Použitá část rostliny: semena Vzhled a barva: kulatá semena černé barvy Použití v kuchyni: při výrobě hořčice, přidává se do pokrmů založených na oleji, do zavařenin (okurky, houby, zelenina, zelí, rajčata) Historie a současnost: Pěstuje se po celé České Republice. Původním domovem je jižní Evropa, Středozemí a západní Asie. Zdravotní účinky: Zvyšuje lá...
Více informacíProfikoření - Sezamové semínko černé (100g)
Sezamové semínko černé neloupané Použitá část rostliny: semínka sezamu Vzhled a barva: semínka celá, černé barvy Použití v kuchyni: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Černý sezam je aromatičtější. Historie a současnost: Sezam je jednoletá bylina...
Více informacíProfikoření - Sezamové semínko černé (50g)
Sezamové semínko černé neloupané Použitá část rostliny: semínka sezamu Vzhled a barva: semínka celá, černé barvy Použití v kuchyni: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Černý sezam je aromatičtější. Historie a současnost: Sezam je jednoletá bylina...
Více informacíProfikoření - Sezamové semínko černé (200g)
Sezamové semínko černé neloupané Použitá část rostliny: semínka sezamu Vzhled a barva: semínka celá, černé barvy Použití v kuchyni: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Černý sezam je aromatičtější. Historie a současnost: Sezam je jednoletá bylina...
Více informacíProfikoření - Sezamové semínko černé (500g)
Sezamové semínko černé neloupané Použitá část rostliny: semínka sezamu Vzhled a barva: semínka celá, černé barvy Použití v kuchyni: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Černý sezam je aromatičtější. Historie a současnost: Sezam je jednoletá bylina...
Více informacíZábradlí
U příležitosti 60. výročí vznikla ročenka Divadla Na zábradlí mapující nejvýznamnější éry v historii divadla i jeho současnost. Divadlo Na zábradlí vzniklo podobně jako jiné malé scény na přelomu 50. a 60. let minulého století. Z divadla malých forem se ovšem rychle proměnilo v činoherní scénu, která se zapsala do dějin českého divadelního umění a díky osobě někdejšího čl...
Více informacíCivilizace naší Země
Tato kniha je plná příběhů, lidských osudů a dobrodružství. Naše putování lidskou historií a civilizacemi začíná v bájné Atlantidě. Pokračuje Egyptem, starým Řeckem, Římem, středověkem a lidské příběhy nás přivedou až do dnešní civilizace, kterou jsme nazvali "tržní svět". Tato kniha ale neřeší letopočty, přesná data či historická fakta. Snažili jsme se pochopit těžký živ...
Více informacíDějiny Španělska v datech
Detailní přehled španělských dějin od pravěku po současnost (závěrečným limitem je fotbalový triumf Španělska na šampionátu v létě roku 2010). Prerománské kultury a civilizace na Pyrenejském poloostrově, romanizace a evangelizace, vznik Hispanie. Germánská vsuvka španělské historie v podobě Vizigótů, příchod muslimů a vznik Al-Andalus, córdobský emirát a chalífát, křesťan...
Více informacíDějiny německé literatury 2.
Bahrovy třísvazkové Dějiny německé literatury zahrnující období od raného středověku po současnost patří dnes již ke klasickým pracím literární historie. Dějiny vyšly poprvé koncem 80. let jako zhuštěný přehled literatury a literární vědy pro studenty v Americe. Především díky vysoké uživatelské hodnotě se poté ujaly také mezi studenty germanistiky i laiky v Německu. Celý...
Více informacíProfikoření - Meruňky sušené (200g)
Meruňky sušené menší Složení: meruňky, konzervant E220 Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: sušené plody, pomerančově oranžové barvy Vůně a chuť: sladkokyselá Použití v kuchyni: Do moučníků, kompoty, džemy, do ovocných knedlíků a koláčů. Historie a současnost: Pochází z Číny, do Evropy se dostala přes Arménii. Nyní se pěstuje i v Česku, především na Moravě. Zdravo...
Více informacíProfikoření - Meruňky sušené (500g)
Meruňky sušené menší Složení: meruňky, konzervant E220 Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: sušené plody, pomerančově oranžové barvy Vůně a chuť: sladkokyselá Použití v kuchyni: Do moučníků, kompoty, džemy, do ovocných knedlíků a koláčů. Historie a současnost: Pochází z Číny, do Evropy se dostala přes Arménii. Nyní se pěstuje i v Česku, především na Moravě. Zdravo...
Více informacíProfikoření - Meruňky sušené (100g)
Meruňky sušené menší Složení: meruňky, konzervant E220 Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: sušené plody, pomerančově oranžové barvy Vůně a chuť: sladkokyselá Použití v kuchyni: Do moučníků, kompoty, džemy, do ovocných knedlíků a koláčů. Historie a současnost: Pochází z Číny, do Evropy se dostala přes Arménii. Nyní se pěstuje i v Česku, především na Moravě. Zdravo...
Více informacíProfikoření - Meruňky sušené (1kg)
Meruňky sušené menší Složení: meruňky, konzervant E220 Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: sušené plody, pomerančově oranžové barvy Vůně a chuť: sladkokyselá Použití v kuchyni: Do moučníků, kompoty, džemy, do ovocných knedlíků a koláčů. Historie a současnost: Pochází z Číny, do Evropy se dostala přes Arménii. Nyní se pěstuje i v Česku, především na Moravě. Zdravo...
Více informacíProfikoření - Meruňky sušené (5Kg)
Meruňky sušené menší Složení: meruňky, konzervant E220 Použitá část rostliny: plody Vzhled a barva: sušené plody, pomerančově oranžové barvy Vůně a chuť: sladkokyselá Použití v kuchyni: Do moučníků, kompoty, džemy, do ovocných knedlíků a koláčů. Historie a současnost: Pochází z Číny, do Evropy se dostala přes Arménii. Nyní se pěstuje i v Česku, především na Moravě. Zdravo...
Více informací111 míst v Praze, která musíte vidět
Tušili jste, že Betlémské kaple jsou v Praze hned dvě? Jak se stalo, že Sputnik přeletěl ze Stromovky na Babu? Kde se v Praze vzal hotel, který má jediný pokoj, a ještě k tomu sedm desítek metrů nad zemí? Dá se na Smíchově svézt lanovkou, a navíc k tomu zadarmo? A trefili byste do první čistě bitcoinové kavárny na světě? Netradiční výběr 111 pražských pozoruhodností se vy...
Více informací111 míst v Praze, která musíte vidět - Matěj Černý
<p>Tušili jste, že Betlémské kaple jsou v Praze hned dvě? Jak se stalo, že Sputnik přeletěl ze Stromovky na Babu? Kde se v Praze vzal hotel, který má jediný pokoj, a ještě k tomu sedm desítek metrů nad zemí? Dá se na Smíchově svézt lanovkou, a navíc k tomu zadarmo? A trefili byste do první čistě bitcoinové kavárny na světě? Netradiční výběr 111 pražských pozoruhodno...
Více informacíDějiny Španělska v datech - Jiří Chalupa
<p>Detailní přehled španělských dějin od pravěku po současnost (závěrečným limitem je fotbalový triumf Španělska na šampionátu v létě roku 2010). Prerománské kultury a civilizace na Pyrenejském poloostrově, romanizace a evangelizace, vznik Hispanie. Germánská vsuvka španělské historie v podobě Vizigótů, příchod muslimů a vznik Al-Andalus, córdobský emirát a chalífát...
Více informacíZábradlí 1958 - 2018 - Ilona Smejkalová
<p>U příležitosti 60. výročí vznikla ročenka Divadla Na zábradlí mapující nejvýznamnější éry v historii divadla i jeho současnost. Divadlo Na zábradlí vzniklo podobně jako jiné malé scény na přelomu 50. a 60. let minulého století. Z divadla malých forem se ovšem rychle proměnilo v činoherní scénu, která se zapsala do dějin českého divadelního umění a díky osobě někd...
Více informacíOld Germanic Languages - Historical and grammatical survey - Václav Blažek
<p>Staré germánské jazyky. Historický a gramatický přehled ***** Monografie sestává ze dvou hlavních a dvou doplňkových částí. První část přináší nejstarší lingvistické, epigrafické a archeologické informace o raných uživatelích germánských jazyků. Druhá část shrnuje historie jednotlivých jazyků od jejich kmenové minulosti zaznamenané antickými autory a zachycené v ...
Více informacíProfikoření - Sezamové semínko černé (5 Kg)
Sezamové semínko černé neloupané Použitá část rostliny: semínka sezamu Vzhled a barva: semínka celá, černé barvy Použití v kuchyni: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Černý sezam je aromatičtější. Historie a současnost: Sezam je jednoletá bylina...
Více informacíProfikoření - Sezamové semínko černé (25 Kg)
Sezamové semínko černé neloupané Použitá část rostliny: semínka sezamu Vzhled a barva: semínka celá, černé barvy Použití v kuchyni: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Černý sezam je aromatičtější. Historie a současnost: Sezam je jednoletá bylina...
Více informacíProfikoření - Sezamové semínko černé (1 Kg)
Sezamové semínko černé neloupané Použitá část rostliny: semínka sezamu Vzhled a barva: semínka celá, černé barvy Použití v kuchyni: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Černý sezam je aromatičtější. Historie a současnost: Sezam je jednoletá bylina...
Více informacíProfikoření - Medvědí česnek extra (100g)
Medvědí česnek Použitá část rostliny: nať medvědího česneku Vzhled a barva: zelená krájená nať Použití v kuchyni a průmyslu: Pro potravinářský průmysl – masný průmysl. Jako bylina se dá použít kamkoliv, výtečný je na tepelné zpracování. Do polévek, omáček, masa nebo jako konzervant. Historie a současnost: Je rozšířený v západní a střední Evropě, Velké Británii, Španělska,...
Více informacíPodobné fráze: radhost historie a soucasnost | migrace historie a soucasnost | clovek a vesmir historie a soucasnost | dechovka historie a soucasnost nasi | narodni divadlo historie a soucasnost | jazyky sveta historie a soucasnost | malostransky hrbitov historie a soucasnost | operacni zesilovace historie a soucasnost | nase dechovka historie a soucasnost | pavlice historie a soucasnost obce | historie a soucasnost vina v cechach | vlaky a zeleznice | fotbal historie od pocatku do soucasnosti | velorex historie vyvoj technika soucasnost | zeleznice andrea erne | bratislava a zeleznice | dejiny a soucasnost c 1 | dejiny a soucasnost c 2 | airbus a380 2005 az soucasnost | hledej vlaky a zeleznice | obrazovy atlas zeleznice | zeleznice obrazovy atlas | nejlevnejsi vlaky a zeleznice | evropske zeleznice ant kolektiv | nase zeleznice koleje a krizeni | zeleznice cukr noviny a odvaha | sperk od antiky po soucasnost | dejiny a soucasnost 10 2013 | dejiny a soucasnost 9 2015 | svoboda od antiky po soucasnost | dejiny a soucasnost 7 2015 | dejiny a soucasnost 7 2014 | dejiny a soucasnost 3 2017 | dejiny a soucasnost 7 2023 | dejiny a soucasnost 9 2022