Zeleznice historie a soucasnost
Pro vyhledávací frázi Zeleznice historie a soucasnost jsme na našem vyhledávači našli 1668 výsledků. Nenašli jste přesně to, co jste hledali? Zkuste frázi Zeleznice historie a soucasnost trochu pozměnit a opět zadat do vyhledávacího pole. Pevně věříme, že produkt, který hledáte v naší nabídce na srovnávači CoChceš.cz naleznete!
Profikoření - Muškátový ořech celý (200g)
Muškátový ořech celý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: vysuše...
Více informacíProfikoření - Muškátový ořech celý (500g)
Muškátový ořech celý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: vysuše...
Více informacíProfikoření - Muškátový ořech celý (1 Kg)
Muškátový ořech celý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: vysuše...
Více informacíProfikoření - Muškátový ořech celý (5 Kg)
Muškátový ořech celý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: vysuše...
Více informacíProfikoření - Muškátový ořech celý (50g)
Muškátový ořech celý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: vysuše...
Více informacíProfikoření - Muškátový ořech celý (20g)
Muškátový ořech celý Použitá část rostliny: semeno - vnitřní část plodu muškátovníku vonného. Muškátovník vonný je neopadavý strom, rostoucí do výšky až 15 metrů. Rozkvétá žlutými vonnými květy, dozrávají na něm bobule, které obsahují semeno - muškátový oříšek. Míšek, který slouží jako obal, se suší a slouží taktéž jako koření, a to muškátový květ. Vzhled a barva: vysuše...
Více informacíMurat/Bonapartové - Jiří Kovařík
**Murat ** Joachim Murat (1767-1815) byl venkovan z francouzského jihu a voják, který se přidal k Francouzské revoluci. V Itálii získal pod Bonapartem generálské epolety a v Egyptě pověst skvělého jezdeckého velitele. Stal se Bonapartovým švagrem a při vzniku císařství maršálem i císařským princem. Šel z tažení do tažení, z bitvy do bitvy a toužil po slávě i moci. Napoleo...
Více informacíProfikoření - Anýz mletý (100g)
Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Střed...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (100g)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (100g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (100g)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Anýz mletý (200g)
Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Střed...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (200g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (200g)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Anýz mletý (500g)
Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Střed...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (500g)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (500g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (500g)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Anýz mletý (1 Kg)
Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Střed...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (1 Kg)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (1 Kg)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (1kg)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Anýz mletý (5 Kg)
Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Střed...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (5 Kg)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (5 Kg)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (5 Kg)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (200g)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Anýz mletý (50g)
Anýz mletý Použitá část rostliny:mletá semínka Vzhled a barva: sypká, zlatohnědé barvy Použití v kuchyni:do některých druhů chleba, pečiva, k nakládání řepy, do okurek a červeného zelí, do hruškového a jablečného kompotu, špetka anýzu je vhodná k rybám nebo žampiónům, do kořenících směsí Historie a současnost: Anýz pochází z Egypta a Sýrie. Pěstuje se na Balkáně, ve Střed...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (50g)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Rozmarýn celý (50g)
Rozmarýn Použitá část rostliny: listy rozmarýnu Vzhled a barva: zelené listy jehličkovitého vzhledu Použití v kuchyni: K přípravě skopové a jehněčí pečeně, telecího masa, drůbeže, vařených ryb, rajských omáček a je součástí provensálského koření. Historie a současnost: Rozmarýn je keř, dorůstá až dvoumetrové výšky. Jeho původní rozšíření bylo v suchých místech v blízkosti...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (50g)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíProfikoření - Křen sušený plátky (100g)
Křen sušený plátky Použitá část rostliny: sušený kořen Vzhled a barva: plátky bílo-krémové barvy Vůně a chuť: štiplavá, aromatická Použití v kuchyni: Na omáčku, hovězí vývar, příloha k vařenému masu, ke zvěřině, samotný nastrouhaný se hodí k teplým uzeninám, vepřovému ovaru, k přípravě křenové hořčice, do nakládaných okurek a červené řepy Historie a současnost: Křen selsk...
Více informacíProfikoření - Křen sušený plátky (200g)
Křen sušený plátky Použitá část rostliny: sušený kořen Vzhled a barva: plátky bílo-krémové barvy Vůně a chuť: štiplavá, aromatická Použití v kuchyni: Na omáčku, hovězí vývar, příloha k vařenému masu, ke zvěřině, samotný nastrouhaný se hodí k teplým uzeninám, vepřovému ovaru, k přípravě křenové hořčice, do nakládaných okurek a červené řepy Historie a současnost: Křen selsk...
Více informacíProfikoření - Křen sušený plátky (50g)
Křen sušený plátky Použitá část rostliny: sušený kořen Vzhled a barva: plátky bílo-krémové barvy Vůně a chuť: štiplavá, aromatická Použití v kuchyni: Na omáčku, hovězí vývar, příloha k vařenému masu, ke zvěřině, samotný nastrouhaný se hodí k teplým uzeninám, vepřovému ovaru, k přípravě křenové hořčice, do nakládaných okurek a červené řepy Historie a současnost: Křen selsk...
Více informacíProfikoření - Křen sušený plátky (500g)
Křen sušený plátky Použitá část rostliny: sušený kořen Vzhled a barva: plátky bílo-krémové barvy Vůně a chuť: štiplavá, aromatická Použití v kuchyni: Na omáčku, hovězí vývar, příloha k vařenému masu, ke zvěřině, samotný nastrouhaný se hodí k teplým uzeninám, vepřovému ovaru, k přípravě křenové hořčice, do nakládaných okurek a červené řepy Historie a současnost: Křen selsk...
Více informacíProfikoření - Křen sušený plátky (1kg)
Křen sušený plátky Použitá část rostliny: sušený kořen Vzhled a barva: plátky bílo-krémové barvy Vůně a chuť: štiplavá, aromatická Použití v kuchyni: Na omáčku, hovězí vývar, příloha k vařenému masu, ke zvěřině, samotný nastrouhaný se hodí k teplým uzeninám, vepřovému ovaru, k přípravě křenové hořčice, do nakládaných okurek a červené řepy Historie a současnost: Křen selsk...
Více informacíProfikoření - Paprika pálivá ASTA 200 (50g)
Paprika pálivá ASTA 200 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Chuť: ostrá Složení: paprika mletá, extrakt papriky, jedlý olej Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezl...
Více informacíProfikoření - Paprika pálivá ASTA 200 (100g)
Paprika pálivá ASTA 200 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Chuť: ostrá Složení: paprika mletá, extrakt papriky, jedlý olej Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezl...
Více informacíProfikoření - Paprika pálivá ASTA 200 (200g)
Paprika pálivá ASTA 200 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Chuť: ostrá Složení: paprika mletá, extrakt papriky, jedlý olej Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezl...
Více informacíProfikoření - Paprika pálivá ASTA 200 (500g)
Paprika pálivá ASTA 200 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Chuť: ostrá Složení: paprika mletá, extrakt papriky, jedlý olej Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezl...
Více informacíProfikoření - Paprika pálivá ASTA 200 (1kg)
Paprika pálivá ASTA 200 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Chuť: ostrá Složení: paprika mletá, extrakt papriky, jedlý olej Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezl...
Více informacíProfikoření - Paprika pálivá ASTA 200 (5kg)
Paprika pálivá ASTA 200 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Chuť: ostrá Složení: paprika mletá, extrakt papriky, jedlý olej Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezl...
Více informacíProfikoření - Římský kmín celý (25 Kg)
Cumin – Římský kmín celý Použitá část rostliny: semena Barva a vzhled: semena světlehnědá do hněda Vůně a chuť: aromatická silná vůně, ostrá kořeněná chuť Použití v kuchyni: při pečení pečiva, výroba salámů a sýrů, přísada do kari, do polévek, omáček, salátů nebo pečeného masa. Někdy se míchá se skořicí a koriandrem. Historie a současnost: Už od starověku je znám z Egypta...
Více informacíProfikoření - Paprika maďarská pálivá ASTA 150 (100g)
Paprika maďarská pálivá ASTA 150 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů. Zdr...
Více informacíProfikoření - Paprika maďarská pálivá ASTA 150 (50g)
Paprika maďarská pálivá ASTA 150 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů. Zdr...
Více informacíProfikoření - Paprika maďarská pálivá ASTA 150 (200g)
Paprika maďarská pálivá ASTA 150 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů. Zdr...
Více informacíProfikoření - Paprika maďarská pálivá ASTA 150 (500g)
Paprika maďarská pálivá ASTA 150 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů. Zdr...
Více informacíProfikoření - Paprika maďarská pálivá ASTA 150 (1kg)
Paprika maďarská pálivá ASTA 150 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů. Zdr...
Více informacíProfikoření - Paprika maďarská pálivá ASTA 150 (5kg)
Paprika maďarská pálivá ASTA 150 Vzhled a barva: sypká bez hrudek, sytě červená barva Použití v kuchyni: Do guláše, masových pokrmů, omáčky, maso, na gril, do salátů, polévek, zeleninových směsí. Dodá jídlu barvu a pálivá paprika pikantní chuť. Historie a současnost: Pochází z Jižní a Střední Ameriky, odkud se přivezla do Evropy. Je to národní koření Španělů a Maďarů. Zdr...
Více informacíProfikoření - Zázvor mletý (25Kg)
Zázvor mletý Použitá část rostliny: oddenky Vzhled a barva: sypká směs žlutošedé barvy Vůně a chuť: aromatická kořeněná vůně, kořeněná nasládlá chuť Použití v kuchyni: Do pečiva, k masu, do omáček, ke guláši, do piva a limonád. Historie a současnost: Zázvor má původ v Indii a Číně, kde má nenahraditelnou pozici v kulinářství. Byl znám už ve starověkém Řecku, Římě a Egyptě...
Více informacíMurat/Bonapartové
Murat Joachim Murat (1767-1815) byl venkovan z francouzského jihu a voják, který se přidal k Francouzské revoluci. V Itálii získal pod Bonapartem generálské epolety a v Egyptě pověst skvělého jezdeckého velitele. Stal se Bonapartovým švagrem a při vzniku císařství maršálem i císařským princem. Šel z tažení do tažení, z bitvy do bitvy a toužil po slávě i moci. Napoleon mu...
Více informacíNumismatika – peníze v českých zemích - Jiří Nolč
<p>Vstupte do dějin naší země a podívejte se, ve které době se užívaly jaké peníze. Naše publikace vás povede chronologicky od počátku, kdy ještě fungoval směnný obchod, všimne si mincí keltských denárů zavedených Přemyslovci a dále po sobě nastupujících brakteátů a grošů. Zjistíte, kterými dukáty se platilo v době vlády Habsburků, kdy nastoupily tolary a kdy je nah...
Více informacíPříběhy Staré dámy - Sto ročníků Tour de France / Příběhy Corsa rosa - Sto ročníků Giro d´Italia BOX 1-2, 2. vydání - Tomáš Macek
<p>Historie nejslavnějších cyklistických závodů Tour de France a Giro d'Italia v novém vydání. <br /> Komplet bestsellerů sportovního novináře Tomáše Macka za zvýhodněnou cenu. <br /> <b>Obsah kompletu: </b> <br /> <b>Příběhy Staré dámy </b> <br /> Výpravná kniha přibližuje 100 ročníků Tour de France a jako vůbe...
Více informacíIzrael - Tishby Noa - 14x21 cm
Země, kterou nikdo nechápe. Izrael je geograficky malá země, která ale už celá desetiletí zůstává středobodem světové politiky a hýbe dějinami. Trvalá pozornost světových médií i veřejnosti rozdělila společnost na celé planetě na dva nesmiřitelné tábory. Jedni Izrael z duše nenávidí, druzí ho bezmezně milují. I když se zdá, že každý má na židovský stát vyhraněný názor, k...
Více informacíProfikoření - Bazalka sušená (100g)
Bazalka sušená Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené drcené listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vysoká 20...
Více informacíProfikoření - Majoránka (100g)
Majoránka Použitá část rostliny: listy a květy Barva a vzhled: sušené listyšedozelené až olivové barvy Použití v kuchyni a průmyslu: do luštěninových, bramborových, zeleninových polévek, do dušeného masa, mletého masa, paštik, bramboráků, při zabíjačce. Přidáváme maximálně 10 minut před dovařením jídla, po delším vaření hořkne a může zkazit chuť pokrmu. Historie a současn...
Více informacíProfikoření - Mrkev kostka sušená (100g)
Mrkev kostka sušená Použitá část rostliny: sušený kořen nadrcený na části o velikosti přibližně 1 x 1 cm Vzhled a barva: sušené kostky světle pomerančové barvy Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům Historie a současnost: Mrkev je...
Více informacíProfikoření - Sezamové semínko loupané (200g)
Sezamové semínko Použitá část rostliny: semínka sezamu Vzhled a barva: semínka celá, krémové barvy Použití v kuchyni: Do sezamového másla či pasty Tahini, do salátů, salátových zálivek, polévek, jako koření do hrachového pyré, na sezamový olej, k přípravě sladkých pokrmů a pečiva. Historie a současnost: Sezam je jednoletá bylina, dosahuje výšky až 2 metrů. Nejvíce je pěst...
Více informacíProfikoření - Bazalka sušená (200g)
Bazalka sušená Použitá část rostliny: listy rostliny Vzhled a barva: světle zelené drcené listy Vůně: charakteristická, výrazná Použití v kuchyni a průmyslu: saláty, koření na ryby, luštěniny, maso, dušené maso, omáčky, polévky, nejčastěji se používá v Italské kuchyni, využívá se v potravinářství i léčitelství Historie a současnost: Bazalka je jednoletá rostlina vysoká 20...
Více informacíProfikoření - Mrkev kostka sušená (200g)
Mrkev kostka sušená Použitá část rostliny: sušený kořen nadrcený na části o velikosti přibližně 1 x 1 cm Vzhled a barva: sušené kostky světle pomerančové barvy Použití v kuchyni: Polévky, omáčky, saláty, do bramborového salátu, dá se zavařovat, přidávat do zavařenin k okurkám, dá se vařit, smažit, dusit, vhodná jako příloha k masitým jídlům Historie a současnost: Mrkev je...
Více informacíPodobné fráze: radhost historie a soucasnost | migrace historie a soucasnost | clovek a vesmir historie a soucasnost | narodni divadlo historie a soucasnost | jazyky sveta historie a soucasnost | dechovka historie a soucasnost nasi | operacni zesilovace historie a soucasnost | nase dechovka historie a soucasnost | malostransky hrbitov historie a soucasnost | pavlice historie a soucasnost obce | historie a soucasnost vina v cechach | vlaky a zeleznice | fotbal historie od pocatku do soucasnosti | velorex historie vyvoj technika soucasnost | bratislava a zeleznice | zeleznice andrea erne | dejiny a soucasnost c 1 | dejiny a soucasnost c 2 | obrazovy atlas zeleznice | hledej vlaky a zeleznice | zeleznice obrazovy atlas | nejlevnejsi vlaky a zeleznice | evropske zeleznice ant kolektiv | zeleznice cukr noviny a odvaha | nase zeleznice koleje a krizeni | airbus a380 2005 az soucasnost | sperk od antiky po soucasnost | dejiny a soucasnost 10 2013 | svoboda od antiky po soucasnost | dejiny a soucasnost 9 2015 | dejiny a soucasnost 10 2020 | dejiny a soucasnost 4 2018 | dejiny a soucasnost 10 2021 | dejiny a soucasnost 3 2018 | dejiny a soucasnost 8 2021